Enflasyon sonrası zirve yapmışlardı! Fed'in kararı dip yaptırmaya yetti! Altın, dolar ve gümüşte son durum!

Enflasyon sonrası zirve yapmışlardı! Fed'in kararı dip yaptırmaya yetti! Altın, dolar ve gümüşte son durum!

Dün, ABD Merkez Bankası yılın son FOMC toplantısını yaparak faiz oranlarını beklendiği gibi 50 baz puan artırdı. Kararın ardından Başkan Powell, faiz artırımının henüz bitmediğini belirterek nihai faiz artırımı tahminini yüzde 5,1'e yükseltti. Altın, 2023 yılı sonuna ilişkin faiz oranı beklentilerinin piyasa beklentilerini aşmasıyla düşmeye başladı. Kıymetli metaller bugün yüzde 1.6 düşüşle 1.777 dolara geriledi.

Altın, dolar ve gümüşte son durumAltın bir haftada 1.825 dolara çıktı, 30 Haziran'dan sonra zirve yapan altın FOMC'den sonra 1.777 dolara kadar geriledi.

Gram altın, bir haftada ons bazında 1.093 TL'lik rekor kırdıktan sonra bugün yüzde 1,7 düşüşle 1.065 TL'ye geriledi. Dolar bir ons kayıpla 18.65$'da sabit kalırken, yurt içi altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesinden düştü.

GRAM ALTIN REKOR SEVİYEDEN DÜŞÜYOR


Bugün çeyrek altın açık piyasada 1.768 TL, Cumhuriyet Altını ise 7.49 TL'den fiyatlandırıldı. Haftalık en yüksek seviyesi olan 24 doların üzerine çıkarak Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşan gümüş, bugün yüzde 3,5 düşüşle 23 doların altına indi. Fiyat son bir saattir 23,09 dolardan işlem görüyor.

EKONOMİK YAVAŞLAMA KORKUSU BÜYÜYOR

Fed Başkanı Powell, ABD'de derinleşen bir ekonomik yavaşlama açıkladı ve 2023 büyüme tahminini yüzde 1,2'den yüzde 0,5'e düşürdü. 2023 yılında işsizlik oranının yüzde 4,6'ya yükselmesi beklenirken, yavaşlayan ekonomik ivme nedeniyle istihdamın yavaşlaması bekleniyor. ECB ve BoE toplantıları devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN