Eski ziyaret üzerinden Ülker'e iftira kampanyası

Eski ziyaret üzerinden Ülker'e iftira kampanyası

Yıldız Holding'e yönelik sosyal medya üzerinden yürütülen karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Asılsız dedikoduların kaynağı yine Gıda Dedektifi isimli sosyal medya hesabı. İş insanı Murat Ülker'in yaklaşık 2 ay önce iş dünyasından tanıdığı dostu Hintli Laxman Narasimhan'ın davetine icap ettiği ziyareti, Yahudi sermayesine destek gibi algı oluşturmaya çalışıldı.

Türkiye'nin önde gelen iş gruplarından Yıldız Holding, sosyal medya üzerinden yürütülen yanıltıcı bir kampanyanın hedefi oldu. İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırıma varan saldırıları sonrasında Türkiye'de bazı protesto eylemleri gerçekleşmiş ve bu eylemler sırasında Starbucks kahve zincirlerine yönelik tepkiler oluşmuştu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker ve oğlu Yahya Ülker, Starbucks'ın yeni CEO'su Hintli Laxman Narasimhan'ın daveti üzerine şirketin merkezine bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Ancak bu ziyaretin üzerinden yaklaşık iki ay geçmesine rağmen, Yıldız Holding'e yönelik asılsız iddialar yeniden gündeme geldi. Gıda Dedektifi isimli sosyal medya hesabı, bu ziyareti sanki yeni gerçekleşmiş ve Yıldız Holding yetkililerinin Yahudi bir iş insanı ile görüştüğü şeklinde yanıltıcı bir algı oluşturmaya çalıştı.

HİNTLİ NARASİMHAN'IN DAVETİNE İCAP

Yıldız Holding kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Starbucks'ın yeni CEO'su Hintli Narasimhan, iş dünyasından tanıdık bir isim olup, şirketin eski CEO'su Yahudi kökenli Howard Schultz'un yerine atanmıştı. Narasimhan'ın daveti üzerine gerçekleşen görüşmede, şirketin köklerine ve felsefesine bağlı kalarak yapılan yeni düzenlemeler ele alındı. Ayrıca ziyaretin İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yoğunlaştırdığı 7 Ekim tarihinden önce gerçekleştiği, Yayha Ülker'in paylaşımı ise 11 Ekim'de yaptığı öğrenildi. Starbukcs'a yönelik boykot çağrıları ise bu olaydan günler sonra başlamıştı.

1-002.jpg

Bu yanıltıcı kampanyanın arkasında, daha önce Yıldız Holding'e karşı şantaj girişimleri sonucu mahkemeler tarafından iki kez mahkum edilmiş ve şu anda hakkında yeniden kamu davası açılan Gıda Dedektifi hesabının olduğu belirtiliyor.

Yıldız Holding yetkilileri, bu tür asılsız iddiaların şirketin itibarını zedelemeye yönelik olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını vurguluyor. Şirket, bu tür yanıltıcı bilgilerin yayılmasına karşı hukuki yollara başvuracağını bildirdi.

Gıda Dedektifi hesabının sahibi Musa Özsoy’un İngiltere’ye taşımasının ardından saldırılarını artırması dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN