EYT'li olanlara piyango gibi ödeme! Emekliliğin sefasını sürecekler, bu yıl emekli olanlar bakın ne kadar alacak

EYT'li olanlara piyango gibi ödeme! Emekliliğin sefasını sürecekler, bu yıl emekli olanlar bakın ne kadar alacak

Son dakika EYT haberleri... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. EYT'de yaş sınırının kalkmasının ardından gözler ödenecek maaşlara çevrildi. Peki EYT'lilere ne kadar maaş ödenecek? 2023 emeklilere ne kadar maaş yatırılacak? EYT'lilere piyango gibi ödeme. Paraya para demeyecekler. İşte detaylar haberimizde...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Milyonlarca kişi emeklilik için sıraya girmişken gözler ödenecek maaşlara çevrilmiş durumda. Gelen son dakika bilgisi ise yüzleri güldürecek. EYT'li olanlara piyango gibi ödeme. Hesaplarına o tarihte yatıracaklar. Peki 2023 EYT maaşları ne kadar oldu? Emeklilere ne kadar maaş ödenecek? İşte detaylar...

EYT'LİLER BU HABERLE BAYRAM EDECEK! PARAYA PARA DEMEYECEKLER

EYT'de yaş sınırının kalkmasının ardından milyonlarca kişi SGK merkezlerine akın etti. EYT düzenlemesi ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ederken yaşanan sıcak gelişme milyonlarca kişiyi heyecana boğdu. EYT'li olanlara piyango gibi ödeme. Kimse bunu beklemiyordu. Peki EYT düzenlemesinde yaşanan sıcak gelişmeler neler? EYT maaşları ne kadar olacak?

2023 EYT MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

EYT düzenlemesinde gelişmeler peş peşe yaşanırken milyonlarca kişinin emeklilik imzasını atmasından sonra maaşlara yapılan yüzde 30 zam herkesin kafasını karıştırmış durumda. EYT'liler bu durumdan nasıl etkileneceklerini sorgularken son dakika gelişmesi geldi. Yüzde 30 zam kararının açıklanmasından sonra vatandaşın maaşına yüzde 17'lik zam oranı yansıtılmıştı.

dffdfd-44.jpg

EYT BU DETAYI KİMSE BİLMİYOR: MAAŞ DETAYI ORTAYA ÇIKTI

Maaş konusu merak konusu olurken Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete'den flaş bir açıklama geldi. Ete yaptığı açıklamada, 2022 senesinde emekli olan vatandaşlar maaşlarında 2021 rakamıyla geldiği ve 2022 senesinde Ocak ve Temmuz ayında yapılan zamları aldıkları için 2023 senesinde emekli olan vatandaşların maaşlarının daha yüksek olacağı, 2023 senesinin hangi ayında dilekçe verilirse verilsin bir kayıp yaşanmayacağı ifade etti. Ancak 2023 senesinin Aralık ayında TÜFE ve büyüme oranlarına göre 2024 senesinde emekli olanların da 2023 senesinde emekli olanlardan daha şanslı olabileceği öğrenildi.

fdffd-2.jpg

Bu sistemin doğru olmadığını belirten Dilek Ete, "Bu sistemin bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Emeklilik şartları ile ilgili bütün prim günleri, sigorta zamanları aynı olan kişilerin 2022 Aralık ayında emekli olduğu için 2023 Ocak ayında emekli olan vatandaştan yüzde 12 ve yüzde 17 arasında farklı bir maaş alması adil bir durum değil." dedi.

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları için gözler Meclis'e çevrildi. EYT düzenlemesinin yasalaşmasını bekleyen birçok kişi bir yandan da başvuruların başlayacağı tarihi merak ediyor.

EYT'de kanun teklifinin Meclis'e sunulması ve kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte EYT başvuruları e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

EYT ŞARTLARI NEDİR?

EYT için 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olması gerekiyor. Kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi erkekler için ise 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. 5 bin prim gün sayısı ise diğer şartlar arasında bulunuyor. EYT'de yaş şart aranmayacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN