EYT'lilerin en az 3 aylık maaşı yok edildi

Uzman personel eksikliği nedeniyle hala meclise getirilmeyen EYT düzenlemesine ilişkin CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’dan çarpıcı bir iddia geldi. Özkoç ‘’EYT’liler askerlik ve doğum borçlanması için evini, arabasını satıyor kredi çekiyor ama daha ortada hiçbir teklif yok. Bunu anlamak mümkün değil. Başvuru ve maaş bağlama derken EYT’lilerin en az 3 aylık maaşı maalesef yok edildi. Yani EYT’liler mağdur olmaya devam ediyorlar’’ dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, mecliste düzenlediği basın toplantısında EYT’ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ortada henüz bir teklifin olmadığını da vurgulayan Özkoç "EYT'liler mağdur olmaya devam ediyor" dedi.

‘’EYT ile ilgili ortada bir düzenleme var mı? Hala yok’’ diyen Özkoç şunları söyledi:

‘’Aylardan beri konuşuyoruz yok. ‘Oldu, çıktı’ dediler, açıklama yaptılar. Ama herhangi bir düzenleme yok. Bugün Erdoğan, ‘EYT’lilerin taleplerini karşıladık, sözleşmelilere kadro verdik’ dedi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, ‘EYT mecliste milletvekillerinin iradesinde. Bundan sonrasını biz takip etmiyoruz. Martta neticelenir diye düşünüyorum’ dedi. AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, ‘Maaşlar en geç mart ayında yatırılacak’ dedi. Erdoğan’ın söylediğini bakanı, bakanın söylediğini grup başkanvekili yalanlıyor. Böyle hükümet idare edilir mi? Böyle Türkiye idare edilir mi? Beklentisi olan insanlara karşı böyle bir davranış biçimi gerçekten olabilir mi?

‘EYT’LİLER MAĞDUR OLMAYA DEVAM EDİYOR’

Erdoğan’a soralım. EYT’lilerin hangi talebi, nasıl karşılandı? EYT’liler askerlik ve doğum borçlanması için evini, arabasını satıyor kredi çekiyor ama daha ortada hiçbir teklif yok. Talepleri nasıl karşılanmış olabiliyor? Bunu anlamak mümkün değil. Martta yasa mı çıkacak? Martta EYT’liler maaş mı alacak? Bu iş için ‘aralık ayında bitecek’ diyordunuz neden aralık ayında bitmedi? Ne zaman bitecek, belli değil.

Başvuru ve maaş bağlama derken EYT’lilerin en az 3 aylık maaşı maalesef yok edildi. Yani EYT’liler mağdur olmaya devam ediyorlar.

EYT kapsamına girenlerle ilgili başlangıç tarihinde mücbir sebepten dolayı sigortalı olamayan, BAĞ-KUR’lu olmayan insanlar var. Ben Sakarya milletvekiliyim. O yıllarda Sakarya’da çok büyük bir deprem oldu. Her taraf yıkıldı. Ödemeler tamamen ortadan kalktı, resmi işlemler durdu. Türkiye’de eğer böyle bir şey olursa bunun adı mücbir sebeptir. O zaman ona uygun yasal düzenlemelerde getirilmelidir. Mücbir sebepten dolayı bu haktan mahrum olanların hakları kesinlikle kendilerine teslim edilmelidir.’’

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN