EYT için zaman muamması: Bakan topu meclise attı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, milyonlarca EYT'linin beklediği düzenleme için topu meclise attı. Bakan Bilgin, "Milletvekillerimiz konuyu tartışıyorlar. Komisyona onlar götürecek. Bizden top çıktı" diyerek tarih de verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün TBMM'de, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde; gazetecilerin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Bilgin, “Zaten mecliste. Bizim gruptaki arkadaşlarımız, milletvekillerimiz konuyu tartışıyorlar. Onlar Meclis’e gönderecekler, biz değil. Yani komisyona onlar götürecek. Meclisteki gruptaki arkadaşlarımız konuyu inceliyorlar” dedi.

'BİZDEN TOP ÇIKTI'

Bilgin, EYT konusunda Çalışma Bakanlığı’na dair bir şey kalmadığını ifade ederek, “Bizden top çıktı. Mart ayında artık neticelendirilir diye düşünüyorum” diye konuştu. Kıdem tazminatıyla ilgili sorunun da çözüldüğünü belirten Bilgin, “Dolayısıyla sorun yok” dedi.

EYT ile ilgili ilk olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlemenin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin planlandığını söylemişti.

Düzenleme hala ortaya çıkmayınca AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, dört gün önceki açıklamasında şöyle demişti: “EYT bize geldikten sonra Meclis’te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir. Kimse endişe etmesin, yetiştireceğiz. Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi.”

Bu açıklamadan sonra EYT’liler için ilk aylıkların marta kaldığına dair kanaat oluşmuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT’yle ilgili düzenlemenin ‘muhtemelen’ önümüzdeki hafta Meclis’e sunulacağını ve böylelikle EYT’lilerin ilk maaşını martta alacağını dile getirmişti.

15 Ocak’ta yürürlüğe sokulması beklenen EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) hakkındaki düzenlemenin hala Meclis’e sunulamaması ‘uzman personel eksikliği’ne bağlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN