Fed açıkladı Brent yükseldi! Akaryakıtta yeni zam dalgası korkusu

Fed açıkladı Brent yükseldi! Akaryakıtta yeni zam dalgası korkusu

Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı açıklandı. FED'in faiz kararı sonrası hem altın fiyatlarında hem de Brent petrol varil fiyatlarında artışlar görülmeye başlandı. Düne göre yüzde 1,17 değer kazanan Brent petrolün varil fiyatı 85,62 dolardan işlem görmeye başladı. Brent petroldeki artış sonrası vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi? Brent petrol ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. Akaryakıtta yeni zam dalgası korkusu! İşte detaylar haberimizde...

Akaryakıt fiyatları sürücüler tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorine indirim gelmiş ve fiyatlar bir nebzede olsun düşmüştü. Düşüşlerin ardından gözler Brent petrol varil fiyatına çevrildi. Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı açıklandı. Açıklanan karar sonrası Brent petrol 86 dolara kadar dayandı. Brent petroldeki artış sonrası araç sahipleri 'Akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi? Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. Akaryakıtta yeni zam dalgası korkusu. İşte 2 Kasım 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI BRENT PETROL YÜKSELDİ

Petrol fiyatları ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını sabit tutacağını açıklaması sonrası yukarı yönlü harekete geçti. Brent petrol varil fiyatı düne göre yüzde 1 artış gösterdi. Özellikle altın fiyatlarındaki sert yükselişten sonra petrol fiyatları da yükselişe geçti. Dün 87,24 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 84,63 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 11.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,17 artışla 85,62 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,33 dolardan alıcı buldu.

hhghg-30.jpg

AKARYAKIT FİYATLARINDA YENİ ZAM KORKUSU

Brent petroldeki artış sonrası gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi? Benzin ve motorin fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorularını araştırmaya başladı. Brent petroldeki artış sonrası akaryakıta yeni zam gelmesi bekleniyor ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

2 KASIM 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin fiyatı: 34.38 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 38.00 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 18.15 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatı: 34.43 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 38.06 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 18.18 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 35.06 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 38.64 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 18.22 TL

hghggh-2023-11-02t133312-138.jpg

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 35.16 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 38.81 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 18.27 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN