FED kararı çarşı pazarı karıştıracak! Piyasa uzmanları faiz kararı öncesi açıkladı, yatırımcılar ters köşe olabilir

FED kararı çarşı pazarı karıştıracak! Piyasa uzmanları faiz kararı öncesi açıkladı, yatırımcılar ters köşe olabilir

2023 yılının şubat ayına girilmesiyle birlikte yatırımcı vatandaşlar FED kararını yakın takibe aldı. Altın yatırımcılarının yakından ilgilendiği bu karar ile birlikte milyonlarca yatırımcının kafasında "FED kararı sonrasında altın fiyatı ne kadar olur?" sorusu yer aldı. En çok merak edilen konulardan birisi olan FED kararı bu akşam TSİ 21.00'da açıklanması bekleniyor. Peki FED kararına dair gelişmeler nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Son yıllarda büyük bir artış gösteren altın fiyatları ve döviz fiyatları üzerine FED faiz kararı tekrardan ilgiyi üzerinde toplamayı başardı. ABD Merkez Bankası'na çevrilen gözler 2023 yılının şubat ayında açıklanacak karara dikildi. FED tarafından faiz kararı TSİ 22.00'da açıklanması beklenirken uzman isimler tarafından tahminlerde geldi.

Bugün yapılacak toplantıda tahminlere göre 25 baz puan artırımına gidilecek. FED tarafından alınacak faiz kararı FED Başkanı Powell'in açıklamalarıyla birlikte netleşecek. Son 4 yıldır FED tarafından alınan faiz kararlarında üst üste 75 baz puan artımına giderken 2022 yılının sonunda 50 baz puanlık bir artış ile tamamlandı. Yapılan puan artışları üzerine faiz oranları yüzde 4,25 ile 4,50 aralığına kadar yükselmeyi başardı.

ekim-5484.webp

FED faiz kararı düşürecek mi? Artıracak mı?

Son zamanlarda ise enflasyonda düşüş görülse de halen risk barındırdığı gerçeği de gözden kaybolmuyor. Bu durumda FED tarafından bu akşam açıklanacak kararda da artırıma gidileceği söyleniyor. Enflasyonda yaşanan düşüşün daha net olması durumunda faiz kararlarının değerlendirileceği iddia edilmişti.

Son dönemlerde açıklanan veriler ise ekonomik aktivitede yer alan yavaşlamaya yönelik işaretlerde bulunuyordu. İstihdam piyasası ise olumlu bir görünüm sağlarken enflasyonda etkili olan düşüş devam ediyor.

62633c577152d836906de918.webp

İslam Memiş'ten FED kararı sonrası altın tahmini!

Sürekli olarak gündeme gelen altın fiyatlarına dair Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından kısa bir süre önce yeni tahminler geldi. FED faiz kararı öncesi ve FED faiz kararı sonrası için dalgalanmaların devam edeceğinin altını çizen uzman isim yaşanan düşüşün şubat ortalarına kadar devam edeceğini belirtirken ONS altın fiyatının 1850 dolar seviyelerine kadar gerileceği tahminlerinde bulundu.

Tahminleriyle birlikte İslam Memiş, "Teknik olacak kısa vade için takip edeceğimiz seviye ons altında bin 880 bin 850 dolar seviyesine kadar bir geri çekilmenin mümkün olacağını tahmin ediyorum. Ancak orta ve uzun vadede yıllık bazda 2 bin 500 dolar seviyeleri ile alakalı öngörü devam ediyor. Yıllık bazda düşünen yatırımcı için bir alım fırsatı olarak düşünülebilir. Çünkü yine resesyon ve jeopolitik riskler gibi birçok etken emtia fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebilir. Amerika Merkez Bankası Fed'in Mart sonrasında yavaşlayacağı ve faiz artırımlarını biraz daha bekletmeye alması gibi etkenler altın gibi değerli metalleri pozitif yönde etkileyecek" sözlerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN