Gram altın, yeniden rekor kırdı

Gram altın, yeniden rekor kırdı

Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Ons altın fiyatı bin 987 dolara kadar çıkarken, gram altın fiyatı ise bin 846 liraya yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Altının ons fiyatı, son bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Ons altın, bugün en yüksek bin 987 doları görürken, iki hafta aradan sonra haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor. Güne bin 825 liradan başlayan gram altın ise bin 846 lira seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı.

Gram altın 11:00 itibarıyla bin 834 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük bin 817 lira seviyesi görüldü.

ONS ALTINDA SON DURUM

Haftanın son işlem gününe 1981 dolardan başlayan ons altın gün içerisinde en düşük 1978 dolar, en yüksek ise 1987 dolar seviyeleri test etti. 11.00 itibarıyla 1987 dolardan işlem görüyor

Analistler, ABD ekonomisinde artan yavaşlama sinyallerinin resesyona dönüşüp dönüşmeyeceğine yönelik endişelerle varlık fiyatlarındaki oynaklığın arttığını ifade ederek, bugün gözlerin dünya genelinde açıklanacak yoğun veri takvimine çevrildiğini kaydetti. ABD'de dün açıklanan verilerin iş gücü piyasasında yumuşamanın devam ettiğini gösterdiğini vurgulayan analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin enflasyonla mücadelede zafer ilanı için erken olduğuna ilişkin yönlendirmelerinin piyasaların yön bulmasını zorlaştırdığı yorumunda bulundu.

Analistler, günün geri kalanında yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.990 ve 2.000 seviyelerinin direnç, 1.970 ve 1.950 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN