Hatice Kolçak dolar düşecek mi açıkladı! Yatırımcılara önemli tavsiye: Bunlar alım fırsatı olabilir

Hatice Kolçak dolar düşecek mi açıkladı! Yatırımcılara önemli tavsiye: Bunlar alım fırsatı olabilir

Dolar ve altın ile ilgili yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, açıklamalarıyla yine dikkat çekti. Dolar kuruna ilişkin tahminlerde bulunan Kolçak, yatırımcıların endişelerini giderdi.

Para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, sık sık dolar ve altınla ilgili tahminlerini paylaşarak, yatırımcılara önerilerde bulunuyor. Ünlü ekonomist, dün yaşayan dolar ve TL arasındaki düşüşün yatırımcılar arasında endişe yarattığını söyleyerek yatırımcıları uyardı.

dolar1.jpg

Dün yaşanan Dolar ve TL kurundaki düşüş pek çok yatırımcıyı panikletti. Hatice Kolçak ise bu durum hakkında açıklama yaparak yatırımcını gönlüne adeta su serpti.

Ünlü ekonomist, dün doların TL karşısında yaşadığı küçük düşüşü değerlendirirken, yakın bir arkadaşının endişesine de dile getirdi. Uzman isim bu tür dalgalanmaların anlık olduğunu söyleyerek bu tarz düşüşlerin alım fırsatları olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

33dolar.jpg

Hatice Kolçak, açıklamasında "Çok yakın bir arkadaşım ‘ne oluyor?’ diye sordu. İnsanlarda böyle bir tedirginlik var. Bana göre öyle bir düşüş olmaz. Bu anlık bir takım yapılan işlemlerle ufak tefek hareketler. Salınması gayet normal. Ancak bu düşüşler bana göre alım fırsatları olur" ifadelerine yer verdi.

dolarrt.jpgKolçak altın için ise, FED'in gevşemesi halinde ons altının yükselişinin devam edebileceğini ancak bunun için şu aşamada erken olduğunu belirtti. Yine de, ons altının 2040 seviyesini aşmasıyla 2070 ve 2100 dolar aralığında bir yükseliş atağı görebileceğimizi söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN