Hayat memurlara güzel olacak! Ocak ayında öyle bir zam geliyor ki... Duyan zil takıp oynadı

Hayat memurlara güzel olacak! Ocak ayında öyle bir zam geliyor ki... Duyan zil takıp oynadı

Emeklilerin merakla beklediği maaş zammı sonunda belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından emeklilere kötü haberi duyururken milyonlarca memura güzel haberi verdi. Memurların yeni yılda zamlı maaşları belli oldu. Bu zammı duyunca memurlar sevinçten havalara uçacak. Ocak ayında memur maaşlarına öyle bir zam geliyor ki duyan kulaklarını inanamıyor. Peki Ocak ayında memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? İşte yeni yılda en düşük memur maaşı...

Memur maaşları ile ilgili flaş gelişme! Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammında büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Emeklilere ek zam yapılmayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara bu sefer güzel haberi verdi. Bu zammı duyan memurlar çifte bayram yaşayacak! Ocak ayında memurlara öyle bir zam geliyor ki... Duyan zil takıp oynayacak. Peki memur zamlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar haberimizde...

MEMUR MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Memur maaşı ile ilgili kulis bilgileri peş peşe gelmeye devam ediyor. Memur maaşları son 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme farkının eklenmesiyle belirlenecek. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4,75 olarak açıklandı. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında memurlar ve memur emeklileri toplam yüzde 25,11 enflasyon farkını hak etti. Memurların toplu sözleşme farkı da hesaba katıldığında, üç aylık zam oranı yüzde 35,73 oldu. Peki memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? Beklenen haber geldi.

yeni-hghgghghhg.jpg

MEMUR MAAŞLARINA ÖYLE BİR ZAM GELİYOR Kİ...

Habertürk'te yer alan habere göre, yılsonu enflasyonunun yüzde 62 çıkması halinde, Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 46,73 oranında zam yapılacak. Bu durumda aile yardımı dahil en düşük memur maaşı 22.017 TL’den 32.306 liraya, bekâr en düşük memur maaşı ise 20.377 liradan 29.899 liraya çıkacak.

hghg-63.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zammına ilişkin, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır" dedi.

OCAKTA MEMUR MAAŞ ZAMMI NE OLACAK?

Yılsonu enflasyonunun yüzde 62 çıkması halinde ocak ayında memur maaşlarına yüzde 46.73 oranında zam yapılacak. Bu durumda aile yardımı dahil en düşük memur maaşı 22.017 TL'den 32.306 liraya, bekâr en düşük memur maaşı ise 20.377 liradan 29.899 liraya çıkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN