Hem en ucuz hem de en az yakan o! Dacia'nın yeni modeli Türkiye'de: 100 km'de 20 TL yakıyor

Hem en ucuz hem de en az yakan o! Dacia'nın yeni modeli Türkiye'de: 100 km'de 20 TL yakıyor

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrası vatandaşlar en az yakan araçlara yönelmiş durumda. Özellikle dolar kurundaki artış yüzünden üst üste zamlanan otomobil fiyatları tüketicilerin cebini yakarken vatandaşlar 'En ucuz otomobil hangisi? En ucuz elektrikli otomobil modeli hangisi?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber ise geldi. Hem en ucuz hem de en az yakan o! Avrupa'nın en ucuz elektrikli otomobil modeli olan Dacia Spring, Türkiye'de satışa çıktı. İşte detaylar...

Otomobil fiyatları üst üste zamlanmaya devam ediyor. Dolardaki artış ile birlikte hızla yükselen araç fiyatları vatandaşlar tarafından sorgulanırken akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar herkesi kahretmiş durumda. Tüketiciler en ucuz otomobil fiyatlarını araştırırken gelen haber herkesi sevince boğdu. Hem en ucuz hem de en az yakan o! Avrupa'nın en ucuz elektrikli otomobil modeli olan Dacia Spring, Türkiye'de satışa çıktı. Fiyatını gören bayilere akın ediyor! İşte Dacia Spring fiyatı ve özellikleri...

dfdfdf-60.jpg

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ ARABASI! FİYATI DUYAN BAYİLERE AKIN EDİYOR

Avrupa'da en çok satılan otomobil markalarının başında gelen Dacia Spring, Türkiye'de de oldukça yoğun ilgi görmekte. Bu ilginin en büyük nedeni aracın piyasalara göre oldukça ucuz fiyattan satılması. Öyle ki Avrupa’da 21 bin euro seviyesinde bir fiyat etiketi mevcut. Üstelik vergi indirimleri ve teşvik programlarıyla birlikte neredeyse yarı fiyatına (12-13 bin euro) almak mümkün. Fakat ülkemizde durum farklı. Bizde bu teşvikler olmadığı için ve Çin’den gelen ithal otomobillere ek gümrük vergisi uygulandığı için beklenenin de üzerinde bir fiyatla satışa sunuldu. Öyle ki bu yılın başlarında 500 bin TL bandında giriş yapmasının bekleniyordu.

hghgh-38.jpg

DACİA SPRİNG'İN ÖZELLİKLERİ NELER?

Dacia Spring için biraz daha teknik detay verecek olursak, 44 kW (65 HP) versiyonu ile Türkiye’ye geldiğini görüyoruz. Şehir içi-dışı karma kullanımda 310 km menzil sunuyor. 0-50 km/s hızlanması ise 3,9 saniye. Aracın sadece Extreme paketi ile satıldığını belirtelim. Bir üst seçenekte de zaten özellikten ziyade tasarımsal farklılıklar bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN