Huawei ve Chery’den otomotiv dünyasını sarsacak hamle! 10 milyar Yuanlık dev işbirliği

Huawei ve Chery’den otomotiv dünyasını sarsacak hamle! 10 milyar Yuanlık dev işbirliği

Huawei ve Chery, ortak markaları Luxeed için yeni bir döneme giriyor. İki dev şirket, markanın küresel hedeflerini güçlendirmek amacıyla 10 milyar yuanı aşan dev bir yatırım yapacaklarını duyurdu.

Çin'in teknoloji devi Huawei ve otomotiv devi Chery, ortak markaları Luxeed için büyük bir atılım yapıyor. Kısa süre önce imzalanan yeni iş birliği anlaşması kapsamında, Luxeed markasına 10 milyar yuanı (yaklaşık 1,4 milyar dolar) aşan bir yatırım yapılıyor. Bu dev yatırım, markanın Ar-Ge ekibini de 5.000 kişiye çıkaracak.

TAM BAĞIMSIZ BİR YAPI KURULUYOR

resim-2025-08-09-022501195

Yeni yatırımın en dikkat çekici adımı, Huawei ve Chery'nin Luxeed için yeni bir enerjili araç şirketi kurması oldu. Bu yeni şirket, üretim, satış ve satış sonrası hizmetlerini Chery'den tamamen bağımsız bir şekilde yönetecek. Böylece, müşterilere daha entegre ve eksiksiz bir deneyim sunulması hedefleniyor.

Luxeed, bu yeni yapısıyla ürün yelpazesini genişletmeyi planlıyor ve bu doğrultuda birçok yeni modelin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu hamle, markanın sadece Çin'de değil, küresel pazarda da iddialı bir oyuncu olma hedefinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

LUXEED'İN YENİ MODELLERİ YOLDA

resim-2025-08-09-022543395

Luxeed, ilk modeli olan tam elektrikli S7 sedanı 2023 sonunda tanıtmıştı. Ardından 2024'te, Huawei’nin HIMA (Harmony Intelligent Mobility Alliance) platformu altında geliştirilen ilk SUV modeli olan R7 geldi. 8 Ağustos itibarıyla her iki modelin de güncellenmiş versiyonları ön satışa sunuldu. Resmi lansmanlar ise Eylül ayında yapılacak.

Şimdi ise gözler markanın bir sonraki hamlesine çevrildi: MPV segmenti. Çin'den gelen bilgilere göre Luxeed, şu anda "EHV" kod adlı çok amaçlı aracı üzerinde çalışıyor. Bu modelin, Chery'nin E0X-L platformunu kullanarak HIMA çatısı altındaki ilk MPV olması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN