İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler müjde! Artık sadece bu faiz oranı var: Merkez Bankası düğmeye bastı

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler müjde! Artık sadece bu faiz oranı var: Merkez Bankası düğmeye bastı

Bankalar tarafından müşterilere sunulan ihtiyaç kredileri Merkez Bankası'nın da gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası ticari kartlarda olan faiz sınırını ihtiyaç kredileri içinde getirdi. Bankaların belirlenen sınırı aşması durumunda menkul kıymet tutma yükümlülüğüne tabi tutulacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bankalar tarafından müşterilere sağlanan ihtiyaç kredilerine el attı. Bankalara gönderilen yazı kapsamında ihtiyaç kredilerine de ticari kredilerde bulunan faiz sınırı getirildi. Merkez Bankası tarafından belirlenen faiz sınırını aşan bankalar ise menkul kıymet tutma yükümlülüğüne tabi tutulacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


MERKEZ BANKASI SINIRLAMA GETİRDİ

Bloomberg HT’de yer alan yazı kapsamında tüketicilere verilen ihtiyaç kredileri içinde faiz kar payı getirildiği belirtildi. Merkez Bankası tarafından ilan edilen birleşik referans oranının 1.8 ile 2.0 katı arasında olanlar 1 kademede değerlendirilirken 2.0 katından yüksek olanlar ise 2 kademede yer alacak. Bu kapsamda belirlenen sınırları aşan bankalar menkul kıymet tutma zorunluluğu kapsamında yer alacak.

para-hibe-almak.jpg

Otomobil ve konut kredileri haricinde verilen ihtiyaç kredilerin Menkul Kıymetler kapsamında yer almayacak. Belirlenen sınırlar kapsamında en yüksek aylık faiz 1.37 seviyesinde yer alırken bu seviyenin (yıllık basit %16.56) üzerinde yer alan kredi faizlerinde bankalar menkul kıymet tutma yükümlülüğüne tabi tutulacak. Mevcut durumlar içerisinde ise bankalar ihtiyaç kredileri için aylık %1.55 ile %2.0 arasında faiz uygulaması yapacak.

paralarr-001.jpg

Bankalar tarafından belirlenen referans faizinin 1.8 ile 2.0 arasında yer alan faiz tutarları kapsamında %20, 2,0 katının üzerinde olması durumunda ise uygulanacak faiz tutarı %90 olarak menkul kıymet kapsamında yer alacak. Ticari krediler içinde Merkez Bankası tarafından daha önceden alınan faiz sınırı ihtiyaç kredileri içinde geçerli olacak. Ticari krediler içinde kullandırılacak faiz oranları menkul kıymet tutma yükümlülüğü kapsamında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN