İkinci el araba almayı düşünenlere kötü haber! Uzmanı tek tek anlattı: Alım için doğru zaman değil!

İkinci el araba almayı düşünenlere kötü haber! Uzmanı tek tek anlattı: Alım için doğru zaman değil!

İkinci el araç fiyatları 2023 yılına yükselişle girdi. Sıfır araç bulunamayınca hareketlenen ikinci el piyasasında otomobil arzı azaldı fiyatlar daha da yükseldi. İşte, ikinci le araba piyasasında son dakika gelişmeleri...

İkinci el otomobil piyasasında fiyat artışı durdurulamıyor... Sıfır araç bulamayan tüketicilerin yoğun talebi sonrası ikinci el piyasası da hareketlendi.

Fakat ikinci el otomobil bulunurluğu azaldıkça fiyatlar daha da yükseldi. Ocak ayının ilk yarısında ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 6 artış gözleniyor.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NE KADAR ZAMLANDI?

İkinci el otomobil sektörünün önemli temsilcilerinden Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu, piyasaya araç girişinin son derece düşük olduğunu söyleyerek, "Ocak ayından bu yana fiyatlarda ortalama yüzde 6 artış var" bilgisini verdi.

Ekonomim.com'a açıklamalarda bulunan Mutlu, ikinci elde bulunurluğun giderek azaldığını vurguladı. Mutlu, "Sıfır araç arzı düşük olduğu için ikinci ele talep arttı. Buna karşın, takas ya da filo kanallarından piyasaya araç girişi oldukça düşük. Bu nedenle ocak ayından bu yana fiyatlar ortalama yüzde 6 arttı" ifadelerini kullandı.

İKİ EL OTODA 2023 YILI KRİZLE BAŞLADI

Pandemi sonrası birbiri ardına gelen krizlerle sorunlar yaşayan otomotiv sektörü 2023 yılına da tedarik kriziyle başladı.

Ertelenen taleplerin yanı sıra araç fiyatlarında zamların eriyeceği beklentisiyle sıfır araç piyasasında bayi trafiği hızlanmıştı.

Fakat araç almak için bayilere giden tüketiciler araç bulamadı. 2022 model araçlarda arz sorunu yaşanırken 2023 model araçlar ise henüz piyasaya girmedi.

Öte yandan, sıfır araçlara yönelik talebi artıran önemli etkenlerden biri de 1 Ocak 2023 itibarıyla engelli vatandaşların araç alımlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limitinin 450 bin 500 TL'den 1 milyon 4 bin 200 TL'ye yükseltilmesi oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN