İkinci el otomobilde büyük düşüş: Daha önce böyle bir durgunluk görmedim

İkinci el otomobilde büyük düşüş: Daha önce böyle bir durgunluk görmedim

Sıfır araçların üretimi ve tedarik sıkıntısı nedeniyle tavan yapan ikinci el araç fiyatlarında büyük bir gerileme yaşanıyor. Dolar/TL paritesindeki yatay seyirden de etkilenen ikinci el otomobil fiyatları, son yılların en durgun dönemini geçiriyor.

Pandeminin etkisiyle uzun süredir tedarik sorunu yaşanan sıfır araçların yetersizliği, ikinci el araçların fiyatını yükseltmişti. Kasım ayı seviyelerine kadar inen ve bir süredir yatay seyreden dolar/TL kuru, ikinci el araçlarda fiyat istikrarı yakalamasını sağladı.

Galerici esnafı buna rağmen 2. el araç piyasasının son yılların en durgun dönemini geçirdiğini ifade ediyor. Galericiler, bu durumu kredi faizlerindeki yüksekliğe bağlıyor.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR DURGUNLUK GÖRMEDİM"


26 yıldır galericilik yapan Turgay Gümüş, “26 yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce böyle bir durgunluk görmedim. Bu sene piyasa çok durgun geçiyor. Sebebi ise ekonomideki durağanlık. Şimdi yaklaşık 2,5 aydır bir müşteri gelmedi. Bunun sebebi hem ekonomik hem de kredilere erişim zor olmasıdır. Kredi alabilen vatandaşlarda faizlerin yüksek olduğundan şikayet ederek araç kredisine girmiyor. Araba fiyatları önceden çok yükseliyordu. Ama son aylarda doların ateşi düştü araç fiyatları da düştü. En azından belli bir standart yakaladı. Şimdi parası olan için 2. El araç almak karlı olur. Yaza doğru bu fiyatlara araç bulamazlar” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN