İkinci el piyasası dibi gördü! 5 ayda 400 bin TL'lik düşüş... Dr. Barış Esen paylaştı...

İkinci el piyasası dibi gördü! 5 ayda 400 bin TL'lik düşüş... Dr. Barış Esen paylaştı...

İkinci el otomobil piyasasındaki 5 aylık düşüş şok etti. Dr. Barış Esen tarafından yapılan paylaşımda, 5 ay önce kaydettiği otomobilin güncel fiyatı sosyal medyada viral oldu. İkinci el piyasası dibi gördü. İşte ikinci el otomobilde 5 aylık değişim...

İkinci el piyasasındaki düşüşler müşterilerin dikkatinden kaçmıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararların etkisi fiyatları dibe çekmeye devam ediyor. Dr. Barış Esen'in paylaşımında ise ikinci el otomobilde 400 bin TL tutarında indirim gözlemlendi.

İKİNCİ EL PİYASASI ÇAKILDI

Milyonların merakla takip ettiği ikinci el otomobil piyasasında düşüşler devam ediyor. 2023 yılında başlayan düşüşler 2024 yılında hız kazandı. Ekonomi ve Dış Politikayla ilgilenen Dr. Barış Esen'in paylaşımı sosyal medyada viral oldu. Esen, "Otomobil fiyatları düşüyor, hem de nasıl?" paylaşımıyla birlikte Ağustos 2023 tarihinde favorilere eklediği bir ikinci el otomobilin fiyatındaki düşüş grafiğini duyurdu.

ikinci-el-otomobil3.jpeg

OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞÜYOR

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararların ardından sıfır otomobil fiyatlarının düşmesiyle beraber ikinci el piyasası dibi gördü. Temmuz ayından itibaren düşmeye devam eden ikinci el piyasası yeni yılda rekor düşüşler gösteriyor. Dr. Barış Esen'nin Ağustos 2023 tarihinde favorilere eklediği otomobil Ocak 2024 tarihinde 400 bin lira kadar düştü.

Fiyat 2 milyon 396 bin lira olan otomobil günümüzde 1 milyon 990 bin TL'ye satılıyor. Dr. Esen paylaşımında, "Otomobil fiyatları düşüyor, hem de nasıl. Ağustosta favoriye eklediğim bu aracın fiyatı 2,4 milyondan 2 milyonun altına düşmüş. O tarihte bu fiyatın yazılması insaf. Eminim sizde böyle örnek çoktur." ifadelerini kullandı. İşte o grafik...

gdytl-4xwaapviq.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN