IMF'den küresel resesyon uyarısı: Son 50 yılın en kötüsü

IMF'den küresel resesyon uyarısı: Son 50 yılın en kötüsü

IMF, küresel ekonomiye dair öngörülerini paylaştığı “Dünya Ekonomik Görünümü” raporunu yayımladı. Raporda Rusya-Ukrayna savaşı ve enflasyon nedeniyle dünyanın son 50 yılın en kötü ekonomik resesyonunun eşiğine gelebileceği uyarısı yapıldı. Öte yandan raporda, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminleri de bu yıl için yüzde 4, gelecek yıl için yüzde 3,5 olarak belirlendi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), yılda iki kez yayımladığı ve küresel ekonomiye dair öngörülerini paylaştığı “Dünya Ekonomik Görünümü” raporunu güncelledi. IMF raporda küresel resesyon uyarısında bulundu.

IMF'nin Ekonomik Danışmanı ve Araştırma Direktörü Pierre-Olivier Gourinchas, ekonomik görünüme ilişin kaleme aldığı blog yazısında, küresel ekonominin giderek daha kasvetli ve belirsiz bir görünümle karşı karşıya olduğunu belirtti. Gourinchas, Ukrayna Savaşı ve enflasyonun etkilerinin kontrol altına alınmaması halinde dünyanın son 50 yılın en kötü ekonomik resesyonunun eşiğine gelebileceğini belirtti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE İLİŞKİN BÜYÜME TAHMİNLERİ

Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminlerinin de açıklandığı raporda, bu yıl için yüzde 4, gelecek yıl için yüzde 3,5 denildi. IMF'nin nisan ayında yayımladığı tahminlerinde, Türk ekonomisinin 2022'de yüzde 2,7 ve 2023'te yüzde 3 büyüyeceğini öngörmüştü.

Küresel ekonomik büyüme tahminlerinde ise düşüşe gidilen raporda, küresel ekonominin bu yıl 3,2, gelecek yıl yüzde 2,9 büyümesinin beklendiği bildirildi. IMF, nisan ayında yayımladığı raporda, küresel ekonominin 2022 ve 2023'te yüzde 3,6 büyüyeceğini tahmin etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN