İslam Memiş Uyardı Sakın Altın Satmayın Pişman Olursunuz! İşte Şok Açıklama ve 10 Mart Gram Altın Fiyatları

İslam Memiş Uyardı Sakın Altın Satmayın Pişman Olursunuz! İşte Şok Açıklama ve 10 Mart Gram Altın Fiyatları

Türkiye'de enflasyon almış başını gitmişken vatandaşta cebini hesaplı tutmanın derdine girdi. Özellikle kötü günler için yastık altında altın biriktirmeye çalışan vatandaş, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla tekrar derin bir istikrarsızlığın içine girdi. Altın bozdurmalı mıyım? Ya da altın almalı mıyım? diye kara kara düşünen yatırımcıya uzman isim İslam Memiş'ten altın değerinde öneriler geldi... Aklınızdaki soru işaretlerini netleştirmek isteyenleri haberimize alalım...

Özellikle her dönem için ideal yatırım araçlarından olan altın için hayat kurtarıcı niteliğinde diyebiliriz. Hava koşullarında bile etkilenmeye müsait olan kıymetli yatırım aracı altın için tekrar kırmızı alarm çalmaya başladı. Rusya-Ukrayna savaşının küresel pazarı da etkilemeye başlamasıyla vatandaşın "Altını mı ne yapmalıyım?" diye düşünmeye başladı. İşte tam bu noktada uzman isim İslam Memiş, Mart ve Nisan ayına dikkat çekerek, 1450 lira koşuluyla yatırımcılara önemli tüyolarda bulundu.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ALTINI NASIL ETİLEYECEK?

altin-dolar.jpg

Mart ayının ikinci haftasını geride bırakırken 10 mart 2022 perşembe gününe gram altın 930 seviyelerinde alıcı bulmaya başladı. Doların 14 seviyelerine tırmanmasıyla şekil alan gram altının fiyatı, 9 mart 2022 çarşamba gününü 3,2 artışla kapatarak 953,3 liradan devrini tamamladı. Doların yükseliş serüvenine paralel olaraksa euro da 16,28 lirayı gördü. Peki altın neden yükselir? Altın Ne zaman düşer? Rusya-Ukrayna savaşı altını etkiler mi? soruların cevabını arayan yatırımcıya İslam Memiş'ten tavsiyeler geldi.

SAVAŞ VE ENFLASYONDA KRAL YİNE ALTIN!

slam.jpg

Altın fiyatlarında yaşanan istikrarsız durum karşısında elindeki altınları ne yapacağını düşünen vatandaş için uzman isim İslam Memiş önemli uyarılarda bulundu. Özellikle savaş dönemlerine değinen Memiş, Rusya-Ukrayna savaşına da dikkat çekti. "Altın fiyatları her zaman enflasyonun olduğu savaşın olduğu ortamları sever" diyen Memiş," Ne zaman savaş olsa, enflasyon patlasa altın kraldı. Bunun önüne kimse geçemez" dedi.

"ALTIN DEĞERİNİ KAYBETMEZ"

altin-ceyrek.jpg

Altının her dönem değer kazandığını belirten Memiş, bilgi kirliliği ile ortaya atılan manipülasyonlar konusunda da uyarılarda bulundu. Memiş, "Piyasada bir alan bir de satan vardır. Yüksekten birine mal sattım. Bunu kim alıyor? Oyuncu alıyor. Onu sana 1000 liradan satmak için alıyor. İşin en güzel tarafı altın değerini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Altın üzerine koya koya devam eden enstrümandır. Gram altın hem dolardan hem onstan çift bacaklı değer artışını devam ettiriyor" ifadelerini kullandı.

"1450 LİRA KOŞULUNA UYMAYAN ZARAR EDECEK"

altin-bilezik.jpg

Yıl içinde altın satacaklara 1450 koşuluyla uyarı yapan Memiş, "Milletin parası benim parammış gibi yalvardık. 600'lü rakamlardan ortalama 630 maliyet yaptırdık. Onlara Gram altın 1450 lira olmadan satmayın dedik. Tekniği burası. Yıl içinde bekliyorum. Satan her zaman zarar edecek. Altın fiyatları yıllık bazda yüzde 100'ün üzerine koya koya gider" diye konuştu.

EV VE ARABA ALACAKLAR MART-NİSAN AYINA DİKKAT!

araba-ev-fiyat.jpg

Memiş, araba ve ev alacaklar içinse hayat kurtaran tüyolar verdi. Mart- Nisan ayına kulak verilmesi gerektiğini belirten Memiş şunları kaydetti:

"Bir aydan beri her gün ajandama not yazıyorum. Mart-Nisan ayına kadar araba almayın dedim. Köpük var her önüne gelen galerici olmuş. Konut fiyatları ise düşmeyecek. Göç alan ülkeyiz. İnşaat maliyetleri artıyor. Ev fiyatları üzerine koya koya gider diye düşünüyorum"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN