İslam Memiş'ten 'Risk' uyarısı! Gram altın alacaklara büyük hile

İslam Memiş'ten 'Risk' uyarısı! Gram altın alacaklara büyük hile

Gram altında yaşanan düşüşü kalıcı olup olmayacağı merak konusu olurken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, bu düşüşlerin alım fırsatı yarattığını belirterek, yeni yatırım yapacakları uyardı. Peki gram altın ne kadar olacak? Gram altın düşecek mi? İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken detaylar.

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) aldığı faiz kararı sonrası dolar kurunda hızlı bir yükseliş yaşandı. Eylül ayında 18,60 seviyelerini gören dolar karşısında euro ve sterlin gibi yabancı para birimleri de değer kaybetmeye başladı. İslam Memiş, dolar alacaklara "Uzak durun" uyarısı yaparken, yatırım için yeni tavsiyeler verdi. Dolar kuruna bağlı olarak yükselmesi beklenen gram altında ise düşüşler yaşanmaya devam ediyor. Piyasalara yaşanan hareketlilik sonrası Memiş, Ekim ayı için de değerlendirmeler yaptı.

dolar-euro-altin-guney24.jpg

PİYASALARDAKİ BELİRSİZLİK DEVAM EDECEK Mİ?

Piyasalarda belirsizlikleri ve risklerin arttığı bir döneme girildiğini işaret eden İslam Memiş, ons altında yaşanan dalgalanmaya dikkat çekti. Ons altın ve dolarda yaşanan belirsizliği gram altını da etkilediğini ifade eden Memiş, "Gram altında gün bazında günlük 20-30 lira gibi bir dalgalanmayla karşı karşıya kalıyoruz. Yıl sonuna kadar bu dalgalanmalar devam edebilir." yorumunu yaptı.

.MAKAS ARALIĞINA DİKKAT

Serbest piyasa ve ekran fiyatları arasındaki makas aralığına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen İslam Memiş, "Ekran fiyatıyla serbest piyasalarda Gram Altın/TL fiyatında 25-30 lira gibi bir fark var. Özellikle talepten oluşan bir farkı ifade etmek isterim." dedi.

.GRAM ALTINDAKİ DÜŞÜŞ KALICI DEĞİL

Gram altın 1020 lira seviyelerinden 970 lira seviyelerine kadar gerilerken, Memiş bu düşüşlerin yatırımcı için alım fırsatı doğurduğunu ve bu düşüşlerin kalıcı olmayacağının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN