İstanbul'da büyüyen su sorununa zamlı çözüm! Meclis kararını açıkladı: Su fiyatlarına zam geldi

İstanbul'da büyüyen su sorununa zamlı çözüm! Meclis kararını açıkladı: Su fiyatlarına zam geldi

Son dakika kararıyla birlikte İstanbul'da su fiyatlarına yüzde 13 zam geldi. Kurak geçen yaz mevsiminin ardından kritik seviyelere düşen baraj doluluk oranları ardına su fiyatları zamlandı. Yapılan zam ile birlikte su tarifeleri güncellendi. İşte tüm detaylar...

Son dakika haberine göre; 2023 yılının ikinci yarısı ile birlikte zamlar gelmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) tarafından haziran ayında yapılan oturumların ikincisi gerçekleşti.

SU FİYATLARINDA GÜNCEL TARİFE

İSKİ'nin olağanüstü kurulu gerçekleşmesiyle birlikte su zammı teklifleri yeniden gündeme geldi. Su fiyatlarındaki değişiklik konusu, konut ve iş yerlerinde kademeli bir şekilde yüzde 15 ve yüzde 52,44 arasında değişen bir zam oranı teklif edildi. İSKİ'nin teklifi Meclis'te revize edilmesiyle birlikte yeni teklif yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Mesut Kösedağ tarafından yeni teklif geldi. Paylaşılan teklif ile birlikte tarifeler şu şekilde;

Konutlarda 0 - 15 metreküp arası 1'inci kademenin birim fiyatının 14 lira 61 kuruştan, 16 lira 50 kuruşa, 15 - 30 metreküp arası 2'inci kademenin birim fiyatı 21 lira 95 kuruştan, 23 lira 75 kuruşa, 30 metreküp ve üzeri olarak sayılan 3'üncü kademenin birim fiyatının 32 lira 34 kuruşa yükselmesi teklif edildi. Oy birliği ile kabul edilen zamlar gündeme oturdu.

thumbs-b-c-240900a89179dc74707c2f40b6ea6f07.jpg

SU FİYATLARINA YÜZDE 13 ZAM

Su tariflerinin güncellenmesiyle birlikte tüm kademelerde ve kullanımlarda yüzde 8 ile yüzde 47 arasında değişen zamlar yapıldı. İstanbul halkının yüzde 75'inin kullandığı birinci kademe konut tarifesi için yüzde 13 civarında zam yapıldı.

Son zamanlarda sürekli olarak kuraklık ile gündeme gelen İstanbul'da suya zam geldi. Zamların nedeni olarak ekonomik durum kadar kuraklığın da etkili olduğu sosyal medyada söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN