Kenarda köşede param yok diyenlere altın gibi öneri! Bu yöntemlerle birikimleriniz kat kat artacak

Kenarda köşede param yok diyenlere altın gibi öneri! Bu yöntemlerle birikimleriniz kat kat artacak

Bu devirde para biriktirmek neredeyse imkansız hale geldi. Zor durumlar için herkesin kıyıda köşede bir biriktirmiş parası bulunur. Ancak ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ile birlikte para biriktirmek hayal gibi bir şey oldu. Bu zorlu süreçte para biriktirmek isteyen fakat bir türlü biriktiremeyenlerdenseniz bu formüller tam size göre. Sizler için birikim yapmanın en basit formüllerini derledik. Bu yöntemler sayesinde birikimleriniz kat kat artacak. İşte paranıza para katacağınız o formüller...

Herkes bir evim ya da bir arabasının olmasını ister. Bu tarz istekler için kıyıda köşede bir birikiminizin olması gerekli. Eğer bir türlü para biriktiremiyorsanız mutlaka bu yöntemleri denemelisiniz. Kenarda köşede param yok diyenlere altın gibi öneri. Bu yöntemlerle paranıza para ekleyeceksiniz. Peki birikim yapmanın en kolay yolları nedir? En kısa yoldan birikim nasıl yapılır? İşte detaylar haberimizde...

BU YÖNTEMLER SAYESİNDE PARANIZ KAT KAT ARTACAK

Günümüzde para biriktirmekten daha çok harcamaya odaklanmış bir hale geldik. Artan fiyatlar, geçim koşullarının zorlaşması derken birikim yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Ancak ümidi kesmeyin. Sizde hayalleriniz için birikim yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bir türlü para biriktiremiyorum diyorsanız bu formüller tam size göre. Bu yöntemler sayesinde paranız kat kat artacak.

yeni-projefdfddf.jpg

KENARDA KÖŞEDE PARAM YOK DİYENLERE ALTIN DEĞERİNDE ÖNERİLER

Peki en kısa yoldan nasıl para biriktiririm? Birikim yaparken nelere dikkat edilmeli? Sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık. İşte, para biriktirmenizi kolaylaştıracak en etkili yöntemler!

1- KUMBARA ALIN VE HAYALİNİZE ODAKLANIN

İlk önce kendinize 'Ne için para biriktiriyorum?' sorusunu sorun. Hayalinizi veya hedefinizi belirledikten sonra kendinize bir kumbara alın. Bu sayede kumbarada biriken para sizi daha motive edecek ve hızlı bir şekilde birikim yapmış olacaksınız.

2- BOZUK VE KAĞIT PARALARINIZI AYIRIN

Genellikle kumbaralara ceplerde kalan bozuk paralar sıklıkla atılır. Ancak siz bunu yaparken mutlaka ayrı bir yere atın. Yani kağıt paralar ile bozuk paraları ayrı bir yerde biriktirin. Bu şekilde motivasyonunuz kaybolmaz ve aynı zamanda daha hızlı birikim yapmış olursunuz.

3- MUTLAKA TASSARRUF EDİN

Hızlı bir şekilde birikim yapmak istiyorsanız harcadığınız paraları gözden geçirin. Nereye ne için para harcadığınızı sürekli olarak kontrol edin. İndirim fırsatlarını kaçırmayın. Gereksiz harcama asla yapmayın. Bütçenizde birikim için ne kadar çok yer açarsanız birikim yapmanız o kadar kolaylaşır.

4- BİRİKTİRDİĞİNİZ PARAYA SAKIN DOKUNMAYIN

Para biriktirirken ilk olarak bütçenizi bir kenara koyun. Biriktirmek istediğiniz miktarı belirleyin ve o kumbaraya sakın dokunmayın. Kumbaraya attığınız para sonrası harcamalarınızı gerçekleştirin. Bu yöntemle daha az harcayacak ve ihtiyaç dışı alışverişlerden uzak duracaksınız.

fdfdfd-70.jpg

5- KENDİNİZE ÖZEL BİRİKİM HESABI AÇIN

Biriktirdiğiniz miktarı düzenli olarak yatıracağınız ayrı bir hesap açın. Faizli mevduat hesaplarından yararlanarak paranızın zaman içinde değer kazanmasını sağlayabilirsiniz. Üstelik biriktirdiğiniz parayı ayrı bir yerde tutmanız bu hesaptan para harcamanızı da önleyebilir.

6- BİLDİĞİNİZ ALANLARA YATIRIM YAPIN

Birikim yaptığınızda kenara koyduğunuz para enflasyon nedeniyle değerini kaybedebilir. Paranın değerini korumanın en etkili yollarından biri ise yatırım yapmak. Risk iştahınıza uygun yatırım araçlarıyla hem paranızın değerini koruyabilir hem uzun vadede kâr elde edebilirsiniz.

7- BİREYSEL EMEKLİLİK PLANLARINA KATILIN

Çalışma hayatına yeni başlamış bile olsanız geleceğinizi düşünmek ve emekliliğiniz için plan yapmak, size birikim için somut bir neden verir. Bireysel emeklilik sistemlerine katılarak bugün biriktirdiğiniz parayı gelecekte kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN