Kredi kartı olanlar hemen ekstrenizi kontrol edin! Bankalar güncelleme yaptı: Artık ona da faiz alıyorlar

Kredi kartı olanlar hemen ekstrenizi kontrol edin! Bankalar güncelleme yaptı: Artık ona da faiz alıyorlar

Ödemelerini otomatik fatura talimatı ile yapanları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Otomatik ödeme talimatı verenler bu ay ki ekstresini kontrol etsin, bankalar güncelleme yaptı. İşte detaylar…

Bankaların faturalara aldığı otomatik ödeme talimatı faizi arttı. Bu ay ekstrelerine bakan kullanıcılar yüksek tutarlarda “otomatik fatura ödeme faizi” ile karşı karşıya kaldı. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, faiz oranının %5’i gördüğünü belirtti.

NTV’nin aktardığı habere göre, Güllü açıklamasında, "Yıllarca bankalar mevduatları çekebilmek için tüketicilerden otomatik ödeme talimatları almaya çalıştılar. Fakat son zamanlarda tüketicilerin kredi kartıyla yaptıkları otomatik ödemelerden faiz ücreti almaya başladılar" ifadelerine yer verdi.

BİNBİR RİCAYLA TALİMAT ALIRKEN ŞİMDİ FAİZ ALIYORLAR

Hüseyin Ölmez ise "Bankalar bin bir rica ile aldıkları otomatik ödemelerden artık bugün faiz alıyor. Bunun nakit ödeme olduğunu söylüyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

kredi-karti-1-002.jpg

OTOMATİK FATURA FAİZİ KREDİ KARTI FAİZİNDEN YÜKSEK

Otomatik fatura ödeme faiz oranıysa kredi kartı faizine göre yüksek. Merkez Bankası kredi kartı faizlerini %3,74’e sabitlerken otomatik fatura talimatı faiz oranı %5 seviyelerinde.

Bankaların kredi kartı bilgilendirme metinlerinde otomatik fatura talimatı faizi istenebileceği yönünde açıklamalar bulunuyor. Yani kredi kartı alınırken yapılan sözleşmede tüketiciye bilgilendirme yapılıyor.

Güllü, "Bu yasal bir uygulama değil, çünkü kredi kartıyla yapılan bu ödemeler alışveriş kapsamında. Yani nakit çekim değil." ifadesini kullandı. Tüketici dernekleri ödenen ücretlerin geri alınması için tüketici hakem heyetine başvurulmasını öneriyor. Başvuruların e-devlet üzerinden de yapılabileceğini belirtiyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN