LPG'ye büyük zam! Litresi 6 liraya dayandı

LPG'ye büyük zam! Litresi 6 liraya dayandı

Akaryakıtta devletin sağladığı ÖTV desteğinin sonuna gelindi. LPG'ye yarın geceden itibaren 71 kuruş zam yapılacağı ve zamla birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara'da LPG'nin litresinin 6 liraya kadar çıkacağı kaydedildi.

Motorin, benzin ve otogazda vergilerin azaltılması yoluyla zamların tüketiciye yansımasının önüne geçen eşel mobil sitemiyle akaryakıtta sağlanan ÖTV desteğinin sonuna yaklaşıldı. Akaryakıtta en son 20 Mayıs’ta yapılan ÖTV düzenlemesinden bu yana fiyatlar genel olarak sabit seyrediyordu. LPG’ye yarın geceden itibaren geçerli olacak şekilde 71 kuruş zam kararı alındı.

Akaryakıt sektörüne yakın kaynaklarının Sözcü'ye aktardığı bilgiye göre, LPG’ye yarın geceden itibaren geçerli olacak şekilde 71 kuruş zam kararı alındı.

YENİ ZAM POMPA FİYATINA YANSIYACAK

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın sosyal medya hesabı üzerinden dün gece yaptığı paylaşımla, benzine 29 kuruş zam yapıldığını, bu zammın eşel-mobil sistemi gereği ÖTV’den karşılandığı için pompa fiyatına yansımadığını duyurmuştu.

LPG'NİN LİTRESİ 6 LİRAYA DAYANDI

Zamla birlikte LPG’nin litresi İzmir’de 5.81 TL’ye, İstanbul’da 5.91 TL’ye ve Ankara’da 5.95 TL’ye yükselmiş olacak.

SON ZAM 6 GÜN ÖNCE YAPILMIŞTI

LPG fiyatına en son 24 Eylül’de 15 kuruş zam yapılmıştı. Fiyat artışının ardından Ankara'da ortalama 5.09 liradan satılan LPG'nin litre fiyatı 5.24 lira olmuştu. LPG'nin litresi İstanbul'da 5.05 liradan 5.20 liraya, İzmir'de ise 4.95 liradan 5.10 liraya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (37)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
37 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN