Memur ve emekli zammıyla ilgili ipucu geldi! 10 bin lira, 32 bin lira... Erdoğan talimatı verdi tarih ve rakam netleşti

Memur ve emekli zammıyla ilgili ipucu geldi! 10 bin lira, 32 bin lira... Erdoğan talimatı verdi tarih ve rakam netleşti

Memur ve emekli maaşı zamlarıyla ilgili flaş gelişme! 7. Toplu Sözleşme Görüşmeleri devam ederken SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammında kritik bir ipucu geldi. Zamlarda kritik öneme sahip olan enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar 'Emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi. 10 bin lira, 32 bin lira... Kulislerden ilk rakam geldi! İşte detaylar haberimizde...

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği maaş zammında kritik viraja girildi. Memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken vatandaşlar 'Emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Memur maaşlarına ne kadar zam yapıldı? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?' sorularını araştırıyor. Kulislerden SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammında kritik bir ipucu geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi. Emekli ve memurlar bu zammı duyunca sevinçten havalara uçacak! İşte emekli ve memur zammında yaşanan son dakika gelişmeleri...

KULİSLERDEN HEYECANLANDIRAN BİLGİ: MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA...

Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarına ilişkin maaş zammı ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme maratonu sürerken, kulislerden heyecanlandıran bilgiler peş peşe gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk teklifini 2024 yılı için yüzde 24,2'lik, 2025 yılı için yüzde 11 olarak sunan hükümet, memur zammı için ikinci teklifini 2024 için yüzde 15+10, 2025 için 6+5 yüzde olarak verdi. Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanarak nihai karara bağlanacak toplu sözleşme zam oranı, Ocak 2024 dönemi zammına yansıtılacak. Ayrıca bir enflasyon farkı da söz konusu olacak.

ghghgh-2023-08-19t102721-040.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ! RAKAMI DUYUN HAVALARA UÇUYOR

Milyonlarca kişi maaşlarına gelecek olan yeni zam oranlarını sorgularken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 22. kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşma ile ilk kez rakam verdi. Erdoğan konuşmasında, "Refah kaybı yaşayan her insanımızın hayat seviyesine eskisinin de üzerine çıkarmak, boynumuzun borcudur" diye açıklamada bulundu.

gfgfgf-2023-08-19t102656-432.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise emekli zammı için Meclis’in açılış tarihi olan Ekim’i işaret etti. "Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize, çalışıyoruz” diyen Bakan Işıkhan, “Söz verdik. Meclis açılır açılmaz gereken yapılacak inşallah. Çok rahat olun, lütfen. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi, çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR 2023?

Cumhurbaşkanı en düşük emekli maaşına ilişkin açıklamada bulundu. 5500 TL olan en düşük maaş 7500 TL’ye artırılmıştı. Sene ortasında en düşük emekli maaşı yükseltilmedi ama diğer emeklilere yüzde 25 artış yapıldı. Aslında yüzde 25’lik artış 7501 TL ve üzerinde maaş alan kesime yapıldı diyebiliriz. 6 bin TL’nin altında maaş alan kişilere zam yapılmamıştı. Burada Cumhurbaşkanı sene başını işaret etti ve asıl maaş artışının bu zamanda olacağını söyledi. Ekim ayında Meclis tekrar açılacak ve emekliye zam tekrar gündeme gelebilir. 7500 TL bir hayli düşük kaldı ancak son yapılan açıklamada yılbaşı işaret edilmişti.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı, bir kişinin emeklilik döneminde alacağı düzenli geliri belirlemek için belirli faktörlere dayalı olarak hesaplanır. Hesaplama süreci, ülkenin sosyal güvenlik sistemi ve emeklilik programına göre değişebilir. Ancak, genellikle emekli maaşı hesaplaması aşağıdaki temel adımlarla yapılır:

Çalışma Süresi: İlk adımda, kişinin emeklilik için toplam çalışma süresi dikkate alınır. Bu süre, kişinin prim ödediği ve sosyal güvenlik sisteminde kayıtlı olduğu dönemleri içerir. Bu süre, yıl veya ay cinsinden ifade edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN