Memurlara müjde üstüne müjde! Yılda 4 kere birer maaş ikramiye geliyor: En az 22 bin...

Memurlara müjde üstüne müjde! Yılda 4 kere birer maaş ikramiye geliyor: En az 22 bin...

Sosyal ve Ekonomik Yardımlaşma ve Dayanışma Sendikası (SAVDES) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, memur ve memur emeklileri için önemli bir talepte bulundu. Memur ve emeklilere yılda 4 kere birer maaş ikramiye talebinde bulunan Cengiz, yaşam standardının diğer türlü yükselemeyeceğine dikkat çekti. İşte, SAVDES Genel Başkanı Tuncay Cengiz'in memur maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklama...

7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine dair basın açıklaması yapan Tuncay Cengiz, toplu sözleşmenin memur ve emeklinin yaşam standardına direkt etki ettiğine dikkat çekti. Cengiz, söz konusu sözleşmenin, 6 milyonu aşkın memur ve emeklinin mali haklarının temelini oluşturduğunu vurguladı.

Yıllardır yapılan bazı düzenlemelerin kamu kaynaklarının adil bölüşümü ve hiyerarşiyi zedelediğine dikkat çeken Cengiz, bunun farklı kesimlerden şikayet gelmesine neden olduğunu belirtti.

MALİ HAKLAR TEKRAR DÜZENLENMELİ

Memurların mali haklarının yeniden düzenlenmesine dair önerilerde bulunan Cengiz, Devlet Memurları Kanunu'nun 152. maddesi ve bu madde doğrultusunda çıkarılan 17 Nisan 2006 tarihle Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlar Kararı gibi düzenlemelerin sınıf, kadro ve dereceye göre daha sade ve pratik olarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

11-2.jpg

ÇEŞİTLİ FAKTÖRLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

Cengiz, memurlar ve emeklilerin maaş artışlarında vergi dilimi, ülkenin büyüme oranı, enflasyon farkı gibi etkenlerin dikkat alınması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, memurların görevinin sağladığı katma değer ve performansının da değerlendirmeye alınması gerektiğini söyleyen Cengiz, memurların yaşam standardını artıracak şekilde enflasyon rakamlarının gerçekçi olarak belirlenmesi gerektiğini aktardı.

Tüm bunların yanı sıra yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması gerektiğine de değinen Cengiz, mevcut personelin eğitimi ve mesleklerine göre diğer hizmet sınıflarına atanarak Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlar Kararı'nda düzenlemeler yapılması gerektiğini de aktardı. Ayrıca, kamu mühendislerinin mali haklarının tekrardan düzenlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

11-1.jpg

TAŞRA-MERKEZ AYRIMI KALKMALI

Kariyer uzmanlıklarında taşra ile merkez arasında yapılan ayrıma son verilmesi ve mali hak dengesinin sağlanmasının gerektiğini söyleyen Cengiz, yeterliğe tabi gelir uzmanlarına inceleme yetkisi verilmesini savundu. Aynı zamanda, Gelir İdaresi çalışanlarının her geçen gün artmaya devam eden iş yükleri konusunda mali hizmetler tazminatı alması gerektiğini de aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN