Milyonlarca emekliye müjde! Zamlı emekli maaşları o tarihte ödenecek: Duyan bayram etti!

Milyonlarca emekliye müjde! Zamlı emekli maaşları o tarihte ödenecek: Duyan bayram etti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Nisan 2023 ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen emekli aylıklarının 7.500 TL'ye yükseltileceğini açıkladı. Bu yeni düzenlemeden yaklaşık 8,8 milyon emekli yararlanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Nisan 2023 ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen emekli aylıklarının 7.500 TL'ye yükseltileceğini açıkladı. Bu yeni düzenlemeden yaklaşık 8,8 milyon emekli yararlanacak. En düşük emekli aylığı 3.500 TL olan Aralık 2022'ye kıyasla %114,3 oranında artırıldı. Bu artış, bu düzenlemeden yararlanan toplam emekli sayısını 8,8 milyona çıkaracak ve emeklilerin enflasyona karşı korunmasına yardımcı olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilerin enflasyona karşı korunmasını sağlamaya kararlı. Yeni düzenlemelerle en düşük emekli aylığı 7.500 TL'ye, bayram ikramiyeleri ise 2.000 TL'ye yükseltilecek. Yeni düzenleme milyonlarca emeklinin yararına olacak ve daha kaliteli bir yasama ortamının yaratılmasına yardımcı olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin

Bayram İkramiyeleri de Arttı

Emeklilerin bayram ikramiyeleri de artırıldı. 2018'de 1.000 TL'den başlayan bayram ikramiyesi 2021'de 1.100 TL'ye yükseltildi. Yeni düzenleme ile bu tutar %82 oranında artırılarak 2.000 TL'ye yükseltildi. Artık her emekli hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda 2.000 TL ikramiye alacak. Bu yeni düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dâhil olmak üzere 15,6 milyon emekli yararlanacak.

Düzenlemeye İlişkin Detaylar

Emekli maaşları ve bayram ikramiyelerindeki artış, İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mümkün kılınmıştır. Teklif, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve grup başkanvekilleri tarafından imzalandı.

Bayram İkramiyeleri de Arttı

Etki Analizi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşı ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklifle ilgili etki analizi bilgilerini paylaşacağını belirtti. AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise kanunların milletvekilleri tarafından teklif edildiğini hatırlatarak komisyonun son toplantısının bugün yapılmasının beklendiğini ifade etti. Komisyona sunulan 3 binden fazla kanun teklifi olduğu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun da diğer komisyonlar gibi tekliflerin birleştirilmesi konusuna olumlu yaklaşmadığı da kaydedildi.

Parlamenter Sorumluluk

Komisyon Başkanı Yılmaz, daha kaliteli bir yasama ortamının oluşturulması için tüm milletvekillerinin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Kuvvetler ayrılığı, kuvvetler kopukluğu ya da çatışması anlamına gelmez. Erklerin diyaloğu ve işbirliği olmadan kaliteli iş yapılamaz. Yılmaz, önümüzdeki dönemde yeni bir İçtüzük taslağı hazırlanması temennisini dile getirerek, tekliflerin etki analizleriyle birlikte sunulmasının önemine dikkat çekti. Yılmaz ayrıca görüşmelerin sonunda yapılan oylamada son sözün Meclis'te olduğunu hatırlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN