Milyonlarca kişi nefesini tuttu! Yeni asgari ücret o tarihte belli olacak!

Milyonlarca kişi nefesini tuttu! Yeni asgari ücret o tarihte belli olacak!

Asgari ücrete gelen zamlarla beraber milyonlarca vatandaş yeni rakamın ne kadar olduğunu sabırsızlıkla beklerken o tarih açıklandı. Asgari Ücret Komisyonu'nun asgari ücrete yapılacak ara zam oranı ve yeni rakamlar haberimizde yer almaktadır.

Gün geçtikçe artan dolar ve enflasyon oranlarının yükselişiyle beraber gözler yeni asgari ücrete çevrildi. 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren zam açıklaması Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da toplanarak açıklanacak.

Milyonlarca kişi tarafından beklenen toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğiyle yapılacak olan toplantıya katılım sağlayacak işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsil olarak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu yer alacak.

asgari ücrete

MEVCUT ASGARİ ÜCRET TUTARI

Asgari ücret brüt 10 bin 8 TL vergiler ve kesintilerle beraber ise net olarak 8.500 TL olarak hesaplarda yer almaktadır.

Bir çalışanın işverene olan toplam maliyeti 11 bin 759 TL olurken 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonundan oluşmaktadır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN