Milyonların beklediği asgari ücretde son dakika! Asgari ücret zammında sistem değişiyor... Komisyon toplantı tarihleri belli oldu

Milyonların beklediği asgari ücretde son dakika! Asgari ücret zammında sistem değişiyor... Komisyon toplantı tarihleri belli oldu

Yılın son günlerine yaklaştığımız bu dönemde çoğu kişi gelişmeleri daha fazla ilgiyle takip ediyor. Asgari ücret artışı sadece asgari ücretlileri değil tüm çalışanları etkiliyor. Medyada yer alan haberlere göre asgari ücretin artırılmasına ilişkin müzakerelerin hangi tarihte olacağı netlik kazandı. Asgari ücret ne zaman belli olacak, ne kadar zam gelecek? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Asgari ücrete en son Temmuz ayında zam yapılmıştı. 2023'te asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Kurulu, tarihi 6 Aralık olarak belirlediğini açıkladı.

KOMİSYON TOPLANTI TARİHİ KESİNLEŞTİ

Bundan sonra Vatandaş Beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7, 8, 9 Aralık tarihlerinde toplanacak. Komitenin dört kez toplanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret kararını açıklıyor.

ASGARİ ÜCRETTE YENİ MODEL

Asgari ücret tanımında yeni model oluşturuldu. Hükümet yeni bir asgari ücret belirleme sistemi düşünüyor. Bu nedenle yeni sistemde yıllık ücretten feragat edilmesi gündemde. Bu sayede vatandaşlar enflasyona karşı korunmuş olur.

2 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK YAPILDI

2022 yılı asgari ücretinin belirlenmesi için iki önemli değişiklik yapıldı. Kararla asgari ücretten gelir ve damga vergisi kaldırıldı. Diğer kararlar asgari ücrete kadar olan tüm ücretleri vergiden muaf tutmuştur. Bu karar sayesinde çalışanların gelir vergisinin asgari ücrete tekabül eden kısmı dikkate alınmadı.

Ancak Temmuz ayında ikinci kez asgari ücrete zam yapıldı. Yılbaşında yüzde 50, yıl ortasında yüzde 30 zam yapılan asgari ücrete bu yıl yüzde 80 zam yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN