O şartı sağlayan kişiler 1.237 TL yardım alacak! Başvurular açıldı

O şartı sağlayan kişiler 1.237 TL yardım alacak! Başvurular açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda başvuru yapan kişilere 1.237 TL yardım parası ödenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere sosyal yardımlar yapılmaktadır. Bakanlık tarafından belirlenen şartları sağlayan kişiler, bu ödeneklerden yararlanabiliyor.

Kent Gündemi’nde yer alan habere göre, maddi durumu yetersiz olan kişiler için bakanlıktan yeni bir yardım haberi açıklandı. Ekonomik açıdan zor günler geçiren bu kişiler, başvurularını gerçekleştirmeleri halinde düzenli ödeme alabilecekler.

Başvuranlara 1.237 TL yardım yapılacak

Bakanlık tarafından açıklanan bilgiler doğrultusunda, yakını vefat eden vatandaşlara nakit yardımı yapılacak. 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan ve 15 Nisan 2022 tarihine kadar yakını vefat eden kişiler bu programdan yararlanabilecekler.

Buna göre vefat eden yakını için 1.237 TL yardım almak isteyen kişilerin öncelikle TC vatandaşı olması gerekiyor. Sonrasında ihtiyaç sahibi aileler tespit edilerek sistem üzerinden kayıtlı hanelerdeki vefat eden kişilere ödemeleri yapılmaktadır. Ödenekten yararlanmak isteyen kişiler edinecekleri ölüm belgesini bakanlığa götürerek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Belirlenen tarihten sonra vefat eden kişiler için ödenen 1237 TL vefat parası başvuru şartlarını sağlayan herkese veriliyor. Vefat parası almak için bizzat bakanlığa giderek ya da e-Devlet üzerinden başvurular gerçekleştirilebilmektedir.

Kaynak: https://www.kentgundemi.net/ekonomi/sosyal-yardimlar-geri-dondu-bakanlik-duyuru-yapti-o-sarti-saglayanlara-1237-tl-185h

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN