O tarihe kadar araba almayanlar yandı! Akaryakıtın ardından otomotive de dev zam geliyor: Herkes tedbirini alsın

O tarihe kadar araba almayanlar yandı! Akaryakıtın ardından otomotive de dev zam geliyor: Herkes tedbirini alsın

Son dakika haberi... Seçimlerin ardından zam yağmuru devam ediyor. Yeni ÖTV zammının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından benzin ve motorine tarihi zam gelmiş ve fiyatlar 30 TL'yi aşmış durumda. ÖTV zammı sadece akaryakıt değil aynı zamanda otomobil fiyatlarını da etkiledi. O tarihe kadar araba almayanlar yandı! Akaryakıtın ardından otomotive de dev zam geliyor. Uzman isim açıkladı. Fiyatları gören ağzı açık bakıyor, araba almak isteyenler yandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren ÖTV zammı birçok ürünü etkilemeye devam ediyor. ÖTV zammı ile birlikte akaryakıt fiyatları ilk olarak değişmiş ve okkalı zam gelmişti. Gelen zammın ardından bir zam haberi daha geldi. O tarihe kadar araba almayanlar yandı. Uzman isim 'Zam geliyor!' diyerek açıkladı. Akaryakıtın ardından otomotive de dev zam geliyor: Herkes tedbirini alsın. Peki otomobil fiyatlarına ne kadar zam geliyor? İşte detaylar haberimizde...

AKARYAKIT FİYATLARINA GÖRÜLMEMİŞ ZAM

Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren kararlar birlikte akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı geldi. Alınan ÖTV kararı ile birlikte ÖTV tutarları, benzinde ve motorinde 5 lira, LPG'de 4 lira artış olarak belirlendi. KDV ile birlikte artışın 6 lirayı geçmesi bekleniyor.

jhjhj-13.jpg

SON DAKİKA: OTOMOBİL FİYATLARINA ÖTV ZAMMI GELİYOR!

Gelen zamlar sonrasında bir kötü haber daha geldi. O tarihe kadar araba almayanlar yandı! Ünlü ekonomist Mustafa Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada otomobil fiyatlarına okkalı zam geleceğini ve bunun nedeninin ÖTV zammı olduğunu ifade etti.

b4.jpg

O TARİHE KADAR ARABA ALMAYAN YANDI

Mustafa Sönmez, paylaşımında bir grafik paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Yeni ÖTV zıpkınlarına hazır mısınız? Ek bütçe ile 307 milyar tl ÖTV salınması kararlaştırıldı. Bunun 112 milyarı akaryakıt, doğalgaz vb: bu işlem tamam. Şimdi 195 milyar TL'lik kısma geldik.143milyar tl otomobilden, kalanı beyaz eşya, içki, sigara,koladan gelecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN