Otomobil alacaklara tarihi fırsat! Dibin de dibi görüldü... Böyle indirim bir daha gelmez

Otomobil alacaklara tarihi fırsat! Dibin de dibi görüldü... Böyle indirim bir daha gelmez

Otomobil almayı düşünenler! Tarihi fırsat geldi! Otomobil fiyatlarında 'dibin de dibi' görülüyor! Bu fiyatları kaçıran pişman olur! Böyle indirim bir daha gelmez...

Türkiye otomobil piyasasında, Ticaret Bakanlığı'nın getirdiği yeni düzenlemelerin etkisiyle sıfır ve ikinci el araçlarda dikkat çeken bir fiyat düşüşü yaşanıyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, bu düşüşü "Fiyatlar noktasında halk deyimi ile ‘dibin dibi’ olarak tabir edilen, en düşük seviyenin sağlandığı kanaatindeyiz." şeklinde ifade etti.

'SIFIR OTOMOBİLLERDE YÜZDE 15-20 İNDİRİMLER YAPILDI'

2024-te-araba-fiyatlari-yukselir-mi.webp

Ertemel, Ticaret Bakanlığı'nın piyasa düzenini tekrar tahsis etme amacıyla attığı adımların, haksız uygulamaları ve kayıt dışı ticareti önleyerek piyasayı yeniden regüle ettiğini belirterek "Kamuoyunun da detaylarına hakim olduğu üzere geçmiş dönemlerde piyasamızda yaşanan olumsuzluklar piyasa işleyişini bozduğu gibi, fiyatları da olağan dışı yükseltmişti. Ticaret Bakanlığımız piyasa düzenini tekrar tahsis etme maksadıyla bir dizi önemli adımlar attı ve haksız uygulamalar, kayıt dışı ticaret ve otomobile erişim hususlarındaki sorunları gidererek piyasa tekrar regüle edildi. Elde edilen tüm bu sonuçların neticesine, Bugün içinde bulunduğumuz otomobilde indirim trendine de zemin hazırlanmış oldu. Sıfır otomobilde %15 ile %20 indirimler yapıldığını söyleyebiliriz." dedi.

İNDİRİMLER İKİNCİ ELE ARAÇLARA DA YANSIDI

2024-te-araba-fiyatlari-yukselir-mi-2.webp

Sıfır otomobilde sağlanan bu indirimlerin ikinci el otomobillere de yansıdığını ifade eden Ertemel, "Sıfır otomobilde sağlanan indirim doğal olarak ikinci el otomobile de yansıyarak, sıfır/ikinci el araç arasındaki fiyat makası olması gerektiği seviyeye geldi. Fahiş fiyatlamanın tamamen ortadan kalktığı süreçte, reel fiyat üzerinden %10-15 civarı indirim ortamı sağlandı. Örneğin bugün geçmişte reel fiyatı 1 milyon TL olan otomobiller 850 ila 900 Bin TL arası alıcı buluyor." ifadelerini kullandı.

OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Ancak, krediye erişimde yaşanan zorluklar ve mevduat oranlarındaki sıkıntılar nedeniyle tüketici talebinde bir düşüş yaşandığını belirten Ertemel, bu durumun yeni yılın hemen ardından, 2024'ün ilk çeyreğinde kredi kolaylıklarının sağlanmasıyla birlikte düzelebileceğini ifade etti.

İkinci el ve sıfır araç fiyatlarında yaşanan düşüşlerin devam etmeyeceğini belirten Ertemel, özellikle Çin menşeli markaların piyasaya girişi ve elektrikli araç rekabetinin artışıyla birlikte fiyatların 2024 yılında yukarı yönlü hareketlenme ihtimaline dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN