Otomobil sektöründe 'matrah düzenlemesi' şaşkınlığı! "Böylesini ilk kez gördük"

Otomobil sektöründe 'matrah düzenlemesi' şaşkınlığı! "Böylesini ilk kez gördük"

Otomobil almak isteyenlerin uzun süredir beklediği matrah düzenlemesi, 1 Aralık'ta yürürlüğe girecek. Konu ile ilgili olarak Emre Özpeynirci'ye konuşan Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, "Bugüne kadar yapılan matrah güncellemelerinde önceden bir tarih verilmemişti" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) temsilcileriyle bir araya geldi. OYDER Başkanı Altuğ Erciş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılım sağladığı görüşmede sektöre ile ilgili fikir alışverişinde gerçekleşirken gündem konusu otomobildeki matrah düzenlemesi de konuşuldu. Bakan Nebati, görüşme esnasında otomobilde matrah düzenlemesinde son aşamaya gelindiğini ve matrah uygulamasının 1 Aralık itibarıyla hayata geçeceğini açıkladı.

Bu durum ise sosyal medyada büyük yankı uyandırırken tarihin 10 gün öncesinden açıklanması ise akıllarda soru işaretlerine sebep oldu. Otomobil yazarı Emre Özpeynirci, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan milyonlarca insanın uzun süredir beklediği matrah düzenlemesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özpeynirci, matrah güncellemesi için 10 gün önceden açıklama yapılmasına şaşkın olduğunu belirterek, "Şaşkınım çünkü ilk kez matrah güncellemesi için tarih veriliyor. 10 gün tüm sektör duracak, alımlar sarkacak. Umarım 1 Aralık'ta dağ fare doğurmaz...." ifadelerini kullandı.

"HABERLERİ OKUYUNCA ŞAŞIRDIK"

Özpeynirci, konu ile ilgili olarak Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt ile konuştuğunu söyleyerek, Bozkurt'un cümlelerini Twitter'dan duyurdu. Matrah düzenlemesi ile ilgili görüşlerini Özpeynirci'ye açıklayan Bozkurt, "Detayları bilmemekle birlikte, bugüne kadar yapılan matrah güncellemelerinde önceden bir tarih verilmemişti, uygulamanın baslayacağı günüm akşamı duyurulmuştu. O nedenle biz de haberleri okuyunca şaşırdık. Önceden tarih verildiği durumlarda, araç almayı düşünen vatandaşların bir beklenti içerisine girmedurumu söz konusu olacağından, bugüne kadar bu şekilde önceden tarih verilerek bir güncelleme yapılmamıştı. Umarız ki uzun zamandır beklenen matrah güncellemesi bir an önce uygulamaya alınır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN