Araç almayı düşünen herkes bunu bekliyordu! Beklenen ÖTV indirimi açıklaması Bakan Nebati'den geldi... Matrah artırımı geliyor!

Araç almayı düşünen herkes bunu bekliyordu! Beklenen ÖTV indirimi açıklaması Bakan Nebati'den geldi... Matrah artırımı geliyor!

Son zamanlarda, ÖTV indiriminin detayları merakla araştırılmaya başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Nebati, ÖTV indirimi konusunda merakla beklenen açıklamayı yaparak vatandaşların kafasındaki soru işaretini de ortadan kaldırdı. ÖTV indirimi olacak mı? Sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlanmış durumda. Bu sorunun cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Bakan Nebati yaptığı açıklamada, ÖTV'de herhangi bir indirim olmadığını ve vergi matrahının artırılması için çalıştıklarını belirtti.

ÖTV İNDİRİMİ YOK

Milyonlarca vatandaş ÖTV indirimi yapılıp yapılamayacağını merak ediyor. Aslında bu söylenti, bir süredir ikinci el piyasasını resmi olarak istikrara kavuşturdu. Bakan Nebati, "ÖTV indirimi olmayacak, vergi matrahının artırılması için çalışıyoruz" dedi.

MARTAH ARTIRIMI NEDİR?

Bakan Nebati'nin vergi matrahını artırmaya çalıştığını açıklamasının ardından vergi matrahındaki artış ne oldu? Sorusunun cevabı araştırıldı. Matrah artması genellikle çok fazla vergi ödememeyi amaçlayan bir süreçtir. Değişiklik sayesinde kişinin vergi denetimi ortadan kalkacak. Gelecekteki incelemeler için ek bir ücret yoktur.

Matrah artışı, şirketlerin veya işletmelerin ek vergi ödeyerek vergi kontrolünden muaf tutulması anlamına gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN