Araç alacaklar dikkat! O açıklama canlı yayında yapıldı! Matrah düzenlemesi için harekete geçildi! Araç fiyatlarında düşüş olacak!

Araç alacaklar dikkat! O açıklama canlı yayında yapıldı! Matrah düzenlemesi için harekete geçildi! Araç fiyatlarında düşüş olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobil için ÖTV indiriminin olmayacağını söyledi. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz diyen Bakan Nebati’nin açıklamalarından sonra gözler matrah rakamlarına çevrildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Araç almak isteyen sürücülere kötü haber verildi.Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarafından açıklanan yeni kararlar sürücüleri üzüyor. Araçlar için ÖTV indirimini yapılmayacağını söyleyen Bakan Nebati, matrah düzenlemesi üzerinde çalışıldığını ifade etti. Konu üzerine açıklamalarda bulunan gazeteci-otomobil editörü Halil Ökşit, Habertürk canlı yayınında konuştu. Matrah düzenlemesi için açıklamalarda bulunan Ökşit, Avrupa'da 1000 kişiye 600 araç düştüğünü ifade ederken Türkiye'de bu rakamın 200lr ulaşamadığını aktardı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

MATRAH İNDİRME NE KADAR OLACAK?

Yapılan düzenleme sonrasında nasıl bir indirim uygulanacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ökşit, “1 milyon TL’lik bir araçtan bahsedelim. Bunun 350 bin TL’si ÖTV. KDV her üründe var. 1 milyonluk ürünü almak için 350 bin TL ÖTV ödüyoruz. Eğer ÖTV matrah düzenlemesi gerçekleşirse en büyük indirim bu aracın yüzde 80 indirimden yüzde 50 ÖTV’ye düşmesi olacak. Yüzde 30’luk bir ÖTV fırsatı doğacak. Bu da ne demek? 350 bin TL yerine 250 bin TL ÖTV ödenecek. Aracın fiyatı da 1 milyon TL’den 900 bin TL’ye inecek”şeklinde konuştu.

Araç ÖTV indirimi

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

İki üç aydır ikinci el araç piyasası durgun olduğunu belirten Ökşit, insanların arabaları yatırım aracı olarak değerlendirmeye başladığını vurguladı. Şimdilerde arabaların yatırım olmaktan çıktığının altını çizen Ökşit, şirketlerin ellerinde bulunan araçları satmaya başladığını söyledi. Fırsatçıların önüne geçmek için alınan yeni kararlar kapsamında 6 bin kilometre sınırı getirildiğini aktaran Ökşit, ÖTV düzenlemesinin yapılması durumunda Ocak ayında uygulanacağını belirtti. Bununla birlikte konuşmalarına devam eden Ökşit, ikinci el araçlara da indirim yapılacağını dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN