ÖTV muafiyetli araç alanlara kötü haber! Veraset indirimi kalkıyor. 5 yıldan 10 yıla çıkıyor

ÖTV muafiyetli araç alanlara kötü haber! Veraset indirimi kalkıyor. 5 yıldan 10 yıla çıkıyor

ÖTV muafiyetinden yararlananlara kötü haber geldi. Vergisiz otomobil alanlarda veraset indirimi kaldırılıyor. Muafiyetten yararlanma süresi ise iki katına yükselecek. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

ÖTV muafiyetli araç alanları üzecek düzenleme geldi. Yeni dönemde muafiyet veraset indirimi kalkarken, muafiyet süresi ise 5 yıldan 10 yıla yükseldi. Peki, veraset sistemi nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

VERASET YOLUYLA ÖTV MUAFİYETİ KALKIYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni vergi paketi taslağı, ÖTV muafiyetli araç sahiplerini üzecek değişiklikler içeriyor. Taslakta yer alan düzenlemelere göre, ÖTV muafiyetinden yararlanma süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılırken, veraset yoluyla intikal eden araçlarda ÖTV muafiyeti kalkıyor.

resized-d94b7-cd7b12f3engelliaraccca7occ88tvmuafiyeti.jpg

10 YIL BEKLEMEK GEREKECEK

Mevcut durumda, engelli bireyler ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç aldıklarında, bu aracı 5 yıl boyunca satamadıkları gibi, veraset yoluyla da devredemiyorlardı. Yeni düzenlemeyle birlikte bu süre 10 yıla çıkarılıyor. Yani, ÖTV muafiyetli araç alanlar, bu araçları 10 yıl boyunca satamayacak veya miras yoluyla devredemeyecek.

engelli-raporuyla-45-bin-otomobil-x4gn.jpg

VERASET İNDİRİMİ TARİHE KARIŞIYOR

ÖTV muafiyetli araçların veraset yoluyla devredilmesi durumunda, mevcut uygulamada mirasçılara vergi indirimi sağlanıyordu. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte bu indirim tamamen kaldırılıyor. Bu da, ÖTV muafiyetli aracın mirasçılara geçmesi durumunda, mirasçıların yüksek miktarda vergi ödemek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

engelli-arac-limiti-otv-muafiyeti-1-1704009731.webp

TEPKİLER GELİYOR

Taslaktaki bu değişiklikler, engelli bireyler ve aileleri tarafından tepkiyle karşılandı. Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için getirilen ÖTV muafiyetinin bu şekilde kısıtlanmasının haksızlık olduğu belirtiliyor. Ayrıca, veraset indiriminin kaldırılmasının da mirasçıları mağdur edeceği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN