Piyasalar güne nasıl başladı?

Piyasalar güne nasıl başladı?

Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı. ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla oluşan pozitif hava her ne kadar olumlu karışlansa da FED'in faiz artışına ilişkin soru işaretleri ise piyasayı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Haftalık kapanışı 18,5723 TL'den yapan dolar, düşüş eğilimine hafta başında da devam etti. Dolar/TL haftanın ilk gününü 18,5304 seviyesinden başladı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarını nerede sonlandıracağına ilişkin soru işaretleri ve kripto para piyasalarındaki negatif seyir fiyatlamaları zorlaştırıyor.

ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla New York borsasında hızlı yükseliş kaydedilirken, Fed yetkililerinin konuya ilişkin açıklamaları yakından takip ediliyor.

Buna göre, gelecek toplantıdan itibaren faiz artırım hızının 50 baz puana düşürülmesi şimdiye kadar açıklamada bulunan bütün yetkililer tarafından kabul edilirken, bankanın nerede duracağına ilişkin belirsizlikler ise varlığını koruyor.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Haftayı, düşüşle 18,5723 TL seviyesinden kapatan, haftanın ilk gününde de düşüş eğilimini sürdürmeye devam ediyor. Dolar 18,55 seviyesinden işlem görüyor.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Dolar karşısında şok değer kayıpları yaşayan euro ise, son haftalarda yeniden güçlenmeye başladı. Haftalık kapanışını 19,1441 seviyesinden yapan euro/TL, güne 19,1051 seviyesinden başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN