Ramazan ayına özel 700 TL'lik gıda yardımı! Bakanlık resmen kesenin ağzını açtı: İhtiyaç sahipleri hemen başvurabilir!

Ramazan ayına özel 700 TL'lik gıda yardımı! Bakanlık resmen kesenin ağzını açtı: İhtiyaç sahipleri hemen başvurabilir!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir destek ödemesi duyurusu yaptı. Buna göre, belirli kriterleri sağlayan vatandaşlar için 700 TL tutarında bir ödeme yapılacak. Ödemeler, PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek ve başvuruların nasıl yapılacağı hakkındaki detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların bir nebze olsun rahatlaması amacıyla yeni bir destek ödemesi daha yapılacak. Bu kapsamda, 700 TL tutarında bir ödeme gerçekleştirilecek. Başvuru işlemleri için PTT aracılığıyla ödenecek olan bu destek ödemesi, vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. Başvuru yapmak ise oldukça kolay. Detaylar geliyor...

700 TL GIDA YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR?

yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için yeni bir gıda yardımı ödemesi yapacak. Her yaşta kişiye ayrı destek ödemesi yapan Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğunu gösteriyor. Gıda yardımı başvurusu için tek yapılması gereken, PTT'ye T.C. kimlik kartı ile başvuru yapmaktır. Ödemeler, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre sırayla yapılacaktır. Daha önce başvuru yapmış kişiler ise, T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre PTT aracılığıyla gıda yardımı ödemelerini alabileceklerdir.

GIDA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

gıda

Son zamanlarda artan enflasyon ve ekonomik kriz, özellikle düşük gelirli kişilerin alım gücünü azaltıyor. Aile bakanlığının sunduğu gıda yardımı desteği, bu hayat pahalılığından en çok etkilenen kesimlere yardımcı oluyor. Dar gelirli kişilere aylık gıda ve erzak desteği sağlayan bakanlık, bu desteği almak için bazı başvuru şartları arıyor.

İlk olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Düzenli bir gelire sahip olmamak da başvuru şartları arasında yer alıyor. Ayrıca, sosyal güvencesi olmayan, 65 yaş ve üzeri olan ve gelir sahibi olmayan kişiler de bu yardımdan faydalanabilirler. Yoksulluk sınırının altında yaşayanlar, afet bölgesinde ikamet edenler ve afetzedeler de başvuru yapabilirler. Eşi vefat etmiş, dul olan ve işsiz kadınlar da bu destekten yararlanabilirler. Başvuru yapabilmek için muhtaçlık belgesi de gerekiyor. Bu şartları taşıyan herkes gıda yardımına başvurabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN