Savaş molası sona erdi: Rusya borsası tekrar açıldı

Savaş molası sona erdi: Rusya borsası tekrar açıldı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası kapanan Moskova borsası tekrar açıldı. Güne yüzde 11’e varan yükselişle başlayan borsada açığa satış işlemlerine ise izin verilmeyecek.

Rusya’nın Ukrayna’yı 24 Şubat’taki işgalinin ardından gelen yaptırımlar sonrası 28 Şubat’ta kapanan Moskova borsası, bugün tekrar açıldı. Güne 33 hisse ile tekrar başlayan borsada yüzde 11’e varan yükselişler kaydedilirken, tarihi kapanmanın ardından açılan borsadaki işlemlere çeşitli sınırlamalar da getirildi.

Dolar bazlı RTS endeksi ise yüzde 5 değer kaybederken, sadece 33 hisse senedinde işlem yapılabiliyor. Uzmanlar, bu koşullar altında borsanın yükselişe geçmesinin kaçınılmaz olduğu yorumunda bulundu.

TARİHİ REKOR

Yaptırımlar nedeniyle 28 Şubat’tan bu yana kapalı olan Moskova Borsası'nda işlemler bugün tekrar başladı. Yaklaşık bir ayda kapanan borsa, ülkenin modern tarihinde ilk defa bu kadar uzun süre kapalı kaldı.

Moskova Borsası (MOEX) açılışta yüzde 11 değer kazanarak 2.743 puana çıkarken, dolar bazlı RTS endeksi ise yüzde 5 değer kaybederek 936 puana düştü.

İşlemler sadece 33 hisse senedinde yapılabilirken, açığa satışlar ise yasaklanmıştı.

Dolar/ruble paritesi de yüzde 1,8 gerileyerek 96’nın altına indi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN