Dolar 70 Liraya Fırlıyor! Selçuk Geçer'den Piyasalar Tepe Taklak Edecek Tahmin

Dolar 70 Liraya Fırlıyor! Selçuk Geçer'den Piyasalar Tepe Taklak Edecek Tahmin

Doların yıl sonunda ciddi seviyeler ulaşacağını söyleyen Selçuk Geçer, para politikaları sonucu 1994 krizinin de kapıda olduğunu ifade etti. Dolar 60 lira olur mu? sorusunu da yanıtlayan Geçer, tüm yatırımcıları uyardı.

Türkiye'nin dış borç ve rezervleri hakkında değerlendirme yapan Selçuk Geçer, dolar kurunun ise dar bir bantta devam ettiğini söyledi. Dolar/TL kurundaki baskıya vurgu yapan Geçer bu baskılanmanın kısa sürece büyük patlamalar yaşatacağını söyledi. Dolar düşecek mi? sorusuna ise "Olmaz" diyen Selçuk Geçer, bomba tahmini verdi. İşte detaylar.

dolar.jpg

DOLARDA DÜŞÜŞLERİ UNUTUN

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, yüksek tahminlerine bir yenisini daha ekledi. Dolar için pik seviyeleri veren Geçer, dolar düşecek mi yoksa yükselecek mi? sorularını yanıtladı. Yeni videosunda dış borç ve enflasyon verilerine de değinen Geçer şunları kaydetti: "Dar bir bantta devam eden bir dolar kuru var. Bu bir süre devam edecek. Bu baskılanan kurda patlama olacak. Aşağı yönde bir sarkma olur mu? Olmaz. Kısa vadeli borç 182 milyar doların üzerinde. Yarısı bankalara ait. Dolayısıyla bu parayı kısa vadede bulacakları mı? 6 buçuk milyar dolar IMF'den alındı mı alınmadı mı? Bu önemli. Nerde 128 milyar dolarları harcadığımız günler. Şimdi sağdan solan ucuz kredi bulup harcıyoruz. Her yüzde birimden 71'lik kısmı döviz olmuş"

2 HAFTADA DOLAR O RAKAMI GEÇİYOR

Kendisine en çok sorular sorulardan biri de doların ne kadar olacağı. Geçtiğimiz günlerde kötü uygulanan politikalar sonucu dolar 60 TL'yi bulacağını söylemişti. Geçer, dolar rakamını tahmin etmenin mümkün olmadığını ifade ederek kesin yaşanması beklenen minimum rakamı verdi. Doların kısa bir sürede 18 liranın üzerine çıkacağını söyleyen Geçer, "Dolar 1 iki hafta içinde 18'in üzerine atacak. Görünen o. Amerika enflasyon verisi çok önemli. Parite etkisi olmazsa Türkiye'nin koşulları gereği oluşacak bir yara var. Bir iki hafta içinde 18 liranın üzerine giden sonra hızlı bir şekilde 18,80 giden dolar olacak. Yani 12 liraya düşmez. Eylül sonunda bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde" dedi.

ÜLKEDEN PARA ÇIKIŞI HIZLANDI

Kötü para politikalarının devam etmesi sonucunda ciddi bir kriz ile karşı karşıya kalacağımı belirten Selçuk Geçer, 5 Nisan 1994 yılında yaşanan ekonomik burhana dikkat çekti. O dönem yaşanılan krizden daha kötü bir sürecin yaşanacağını ifade eden Geçer, ülkeden para çıkışının hızlanacağını söyledi. Geçer, doların kriz döneminde çıkacağı seviyeyi vererek, "Yabancı sermaye Türkiye'den çıkmaya devam ediyor. Para çıkışı hızlanacak. Daha kritik bir süreçten geçiyoruz. Dış ticaret açığı turizmle kapatılmaya çalışıyor. Cari açık yıl sonuna doğru 70 milyar doların üzerinde bir açıkla karşılaşacağız. 1994 dönemindeki kırılma olursa 5 katlara kadar çıkar dolar. Bu kafa devam ederse bedeli ağır olur. Bu da doları 60-70 seviyelerine çıkartır. Ekonominin gerçekleriyle yüzleşmeleri gerek" yorumunda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN