Sıfır otomobil almak isteyenlere müjde! 100 bin liralık indirim eli kulağında... Düzenlemede son aşamaya gelindi!

Sıfır otomobil almak isteyenlere müjde! 100 bin liralık indirim eli kulağında... Düzenlemede son aşamaya gelindi!

Sıfır otomobil almak isteyenlerin heyecanla beklediği matrah düzenlemesi yürürlüğe giriyor. Sıfır otomobillerde 100.000 TL'yi bulan indirimler uygulanacak. İşte, matrah düzenlemesiyle ilgili tüm ayrıntılar...

Yeni matrah düzenlemesiyle bazı otomobillerden daha az ÖTV alınmaya başlanacak. %80 oranındaki ÖTV diliminde yer alan otomobil %45 dilimine girecek ve 531.000 TL olan fiyat 426.000 TL'ye düşecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'yle yaptığı görüşmede otomobillerde matrah düzenlemesinde sona geldiklerini ve uygulamanın 1 Aralık'tan itibaren uygulanacağını belirtti.

SON AŞAMAYA GELİNDİ!

Matrah düzenlemesinde son aşamaya geldiklerini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati matrah güncellemesi talebinde bulunduklarını da söyleyerek, "Ayrıca otomobil alımlarında, tüketicilerin krediye ulaşma konusunda yaşadıkları zorlukları da Bakanımıza aktardık.

Matrah güncellemesinin bir zaruret haline geldiğini bildiklerini, bu konuda çalışma yapıldığını, en kısa sürede konunun sonuca bağlanacağını ilettiler. Diğer sorunlarla ilgili çalışmaya ve sektörü rahatlatacak adımlar atmaya devam edeceklerini ifade ettiler" sözlerini kullandı.

 matrah indirimi

İNDİRİMLER 100 BİN LİRAYI BULACAK

Matrah, vergiye esas olan kazancın belirlenmesinde temel alınıyor ve bir gelirin üstündeki giderler düşülerek elde edilen tutardan hesaplanıyor.

Böylelikle matrah vergisi hesabında kullanılmakta olan gelir de oluşturuluyor. Matrah indirimi de aracın hiçbir vergi olmaksızın çıplak ücretini gösteriyor.

SON DEĞİŞİKLİK OCAK AYINDA YAPILDI

Otomobillerde ÖTV değişiklikleri son olarak Ocak ayında yapıldı. Bu sayede, değişiklikten önce %80 ÖTV diliminin alt sınırında olan modellerin kimisi %10'a kadar fiyat indirimine uğrarken %70 ile %60 ÖTV dilimine geçmişti.

Normal şartlarda %122.9 artış yaşaması gereken MTV'de ise Cumhurbaşkanının yetkisini kullanarak bu oranı minimum derecede artırması beklenmekte.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN