ENAG martta enflasyonun yüzde 5,68 arttığını duyurdu

ENAG martta enflasyonun yüzde 5,68 arttığını duyurdu

Enflasyon Araştırma Grubu, mart ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG, E-TÜFE'nin mart ayında yüzde 5,68, son 12 ayda ise yüzde 124,63 olarak gerçekleştiğini duyurdu.

Türkiye'de yüksek enflasyon verileri gelmeye devam ediyor. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), her ay gerçekleştirdiği enflasyon verilerine ilişkin çalışmalarını kamuoyu ile paylaşıyor.

MARTTA ENFLASYON YÜZDE 5,68

ENAG verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) mart ayında yüzde 5,68 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 124,63 olarak gerçekleşti.

1 Nisan'da açıklanan İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da mart ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 3,93, toptan fiyatlar ise 3,78 arttı.

Yıllık bazda değişim ise, perakendede yüzde 78,25, toptan fiyatlarda ise yüzde 63,21 oldu. Böylelikle aylık enflasyon serisi 57 aya yükseldi.

TÜİK VERİLERİNİ AÇIKLIYOR

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mart ayı enflasyon verileri bugün saat 10.00'da açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN