Son dakika! Nebati: Yeni düzenlemenin detaylarını saat 14'te açıklayacağız

Son dakika! Nebati: Yeni düzenlemenin detaylarını saat 14'te açıklayacağız

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dövize endeksli TL mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içinde işlemlere başlayacaktır'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe'deki Bakanlar Toplantısı'nın ardından ekonomide hayata geçirilecek yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından döviz kurunda sert düşüş yaşanırken TL kısa sürede yüzde 35 değerlendi. Yeni düzenlemeyi duyurmadan önce 18,3674 ile zirvesinden işlem gören dolar/TL, konuşma sonrası hızla düşüşe geçti ve 12,50'ye kadar geriledi.

'BANKALARIMIZ GÜN İÇİNDE İŞLEMLERE BAŞLAYACAK'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili açıklamada bulundu. Nebati'nin paylaşımı şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN