Son dakika... Otomobil fiyatlarına bakanlık müdahalesi! Araba alım satımlarında artık bu yapılamayacak

Son dakika... Otomobil fiyatlarına bakanlık müdahalesi! Araba alım satımlarında artık bu yapılamayacak

Otomobil fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması az önce geldi. Araba fiyatlarındaki yüksek zamların ardından hükümet harekete geçti. Hükümet yetkilileri, araba fiyatlarıyla ilgili yeni adımların atılacağını belirtti. Bununla birlikte, araç alım-satımına ilişkin yeni kararlar da alındı. İkinci el araç fiyatları için düğmeye basıldı! Fahiş fiyat artışlarına sert yaptırımlar geliyor. İşte detaylar...

Son dakika açıklamasına göre, Ticaret Bakanlığı otomotiv sektörüne yönelik yeni kararlarını açıklamıştır. "6 ay ve 6 bin kilometre" düzenlemesi 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatılmış ve kapsamı genişletilmiştir. Bu düzenlemeyle birlikte bireysel satışlar da kısıtlama kapsamına alınmıştır. Bununla birlikte, yeni düzenlemeler araç fiyatlarında düşüş beklentisi yaratmaktadır.

SUNİ FİYAT ARTIŞLARINI ENGELLEYECEK

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, yapılan düzenlemelerle kayıt dışı ticaretin azaltılması hedeflendiğini ve denetimlerin daha etkin hale getirileceğini belirtmiştir. Ancak, fiyat artışlarının pek çok sebebi olduğunu ve düzenlemelerin sadece suni fiyat artışlarını önleyeceğini ifade etmiştir. Fiyatların kabul edilebilir seviyelerde olabilmesi için denetimlerin devam etmesi gerektiğini ve Ticaret Bakanlığı'nın daha sert adımlar atabileceğini söylemiştir.

TİCARET BAKANI DA AÇIKLADI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise ikinci el araç fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştur. İnternet üzerinde satılan ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını geçemeyeceğini belirtmiş ve online satış platformlarıyla görüşmeler yapıldığını ifade etmiştir. Bolat, Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi beklediklerini ve denge sağlanamazsa ilave tedbirler alabileceklerini söylemiştir.

Genel olarak, yeni düzenlemelerin otomobil fiyatlarındaki fahiş artışları kontrol altına almayı hedeflediği belirtilmektedir. Ancak, fiyat düşüşü konusunda kesin bir tarih veya garanti verilmemektedir. Fiyatların dengeye oturması ve suni artışların önlenmesi için denetimlerin sıkı bir şekilde devam etmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN