Enflasyonda baz etkisi devrede: 24 yılın zirvesinden döndü

Enflasyonda baz etkisi devrede: 24 yılın zirvesinden döndü

Enflasyonda baz etkisi düşüşü başladı. Tüketici fiyatları (TÜFE) kasımda, aylık yüzde 2,88 arttı. Geçtiğimiz ay yıllık bazda 85.51 olarak açıklanan enflasyon bu ay baz etkisiyle düşerek 84,39 seviyesine geriledi. Böylece enflasyonda 24 yılın zirvesinden dönüş yaşanmış oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre tüketici fiyatları kasımda aylık yüzde 2,88 artarken yıllık yüzde 84,39 oldu.

Bir önceki ay yüzde 85,51 olan yıllık enflasyon, aylık olarak ise yüzde 3,54 artış göstermişti. Böylece kasım ayında enflasyon 24 yılın zirvesinden döndü.

Ekonomistlerin beklentisi ise aylık yüzde 3,10 artması yönünde olmuştu.

EN FAZLA ARTIŞ ULAŞTIRMADA OLDU

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 35,87 ile haberleşme oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 107,03 ile ulaştırma oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde -1,42 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 5,75 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

ENAG ENFLASYON VERİLERİ NE DEDİ?

ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) kasım ayında yüzde 4,24 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 170.70 olarak gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN