Tapu sahipleri dikkat! 5 yıllık geriye dönük ödeme yapılacak: Hemen başvuru yapmanız gerekiyor

Tapu sahipleri dikkat! 5 yıllık geriye dönük ödeme yapılacak: Hemen başvuru yapmanız gerekiyor

Tapu sahipleri hemen listeleri kontrol etmeye çıktı. 5 yıllık geriye dönük ödemeler için iadeler başladı. Sizde geriye dönük ödeme alabilirsiniz. İşte tapu sahiplerini ilgilendiren o açıklamalar…

Ev, arsa, arazi, tarla, işyeri gibi gayrimenkulü olan kişiler emlak vergisi ödemek durumundadır. Ancak bazı kişiler vergilerden muaf tutulurken bu durumu bilmeyenler ödeme yapmaya devam ediyor. Emlak vergisinden muaf olan ancak ödeme yapan kişilere geriye dönük 5 yıllık para iadesi yapılacak. İşte tapu sahiplerini ilgilendiren o açıklamalar…

2. TAKSİT DÖNEMİ BAŞLADI

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle başladı. Yılda iki taksit olarak ödenen emlak vergisi 2. taksit ödemeleri kasım ayı içerisinde yapılacak. 1-30 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak ödemeler kapsamında gayrimenkul sahiplerinin 30 Kasım'a kadar tüm ödemeleri yapması gerektiği aktarıldı.

konut-vergi-para-001.jpg

Vergi Ulusal Kanunu kapsamında nakden veya mahsuben tahsil edilecek en fazla veya yersiz tahsil edildiği anlaşılan vergilerin iadesinin mümkün olmadığı aktarıldı.

KİMLER VERGİDEN MUAF TUTULUYOR?

Gelir İdaresi tarafından belirlenen muafiyet şartlarını taşıdığı halde ödeme yapmaya devam eden kişiler geriye dönük ödeme alabilmektedir. Emlak vergisi para iadesi için kişilerden istenen şartlarda şu şekildedir:

Emlak vergisi muafiyet sınırı 5 yıl olarak belirlenirken geriye dönük 5 senelik para iadesi için ödeme yapılan belediyeye şahsen başvuru yapılması gerekiyor.

paralar-1-001.jpg

Kişinin sahip olduğu tek bir evi olması ve evinin büyüklüğünün 200 metrekareyi aşması şartlarının sağlanması durumunda bir de emekli maaşından başka geliri olmaması gibi durumlar göz önüne alındığında geriye dönük ödeme yapılmaktadır.

Hiçbir geliri olmayan ev hanımı, şehit eşi ya da yetim çocuğu ile birlikte gazi ya da işsiz olması durumları da geriye dönük ödeme yapılma şartları arasında yer almaktadır.

EMLAK VERGİSİ PARA İADELERİ NASIL ALINIR?

Emlak vergisinden muaf olduğunu bilmeden ödeme yapan kişilerin aşım sınırı nedeniyle en fazla 5 senelik para iadesi aldığı belirtildi. Bu haktan yararlanmak isteyen kişiler dilekçe ile birlikte bağlı bulundukları belediyeye başvuru yaparak ödemelerini alabilirler.

para-verilmesi-001.jpg

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi ödemek için TC kimlik numarası, sicil numarası ile birlikte vergilere ilişkin online ödemeler yapılabilmektedir. E-devlet üzerinden birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor. Ödemeler için veznelerin yanı sıra posta çeki virgülü e belediyeden kredi kartı ve banka kartı ile havale ve EFT gibi işlemlerle ödeme yapılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN