Tek şarjla 1000 kilometre menzil! Artık herkes elektrikli araba alacak: Hem ucuz hem de yakıt derdi yok

Tek şarjla 1000 kilometre menzil! Artık herkes elektrikli araba alacak: Hem ucuz hem de yakıt derdi yok

Elektrikli otomobillerde devrim niteliğinde bir yenilik daha. Bu özellik sayesinde artık herkes elektrikli otomobillere yönelecek. Üstelik hem ucuz hem de yakıt derdi yok. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken neredeyse tüm elektrikli otomobillerin ortak derdi olan şarj derdine yeni bir çözüm üretildi. Yeni gelişmeler kapsamında BYD’nin devrim yaratacak adımları oldu. Söz konusu Çinli firmanın tek şarjla 1000 kilometre menzil fırsatı sunacağı öğrenildi.

Elektrikli otomobil ve batarya üretiminde dünyanın öncü firmalarından biri olan BYD, elektrikli araç sektöründe çığır açacak bir yeniliğe imza atıyor. Firma, 'Blade' adını verdiği ve tek şarjla 1.000 kilometre menzil vaat eden yeni nesil araç bataryasının ikinci versiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor.

2020 yılında piyasaya sürülen ilk nesil Blade batarya, BYD'yi elektrikli araç sektörünün zirvesine taşıyan devrim niteliğinde bir teknoloji olmuştu. Şimdi ise firma, enerji yoğunluğunu daha da artırarak sürdürülebilirlik ve performans sınırlarını zorlayacak ikinci nesil Blade bataryasını duyurdu.

yeni-proje-3-001.jpg

YÜZDE 20'LİK ARTIŞ

Yeni Blade batarya, LFP (lityum demir fosfat) katot yerine, enerji yoğunluğunu 150 Wh/kg'dan 190 Wh/kg'a çıkaracak LMFP (lityum mangan demir fosfat) katot kullanıyor. Manganın katota eklenmesi, maliyeti büyük ölçüde etkilemeden enerji yoğunluğunda %20'lik bir artış sağlıyor. Bu yenilik, aynı ağırlıktaki bir otomobille 500 km yerine 600 km menzile ulaşmayı mümkün kılıyor.

BYD ayrıca, şasiye entegre batarya paketi tasarımında önemli geliştirmelere imza attı. Bu sayede, hem paket maliyetini düşürmeyi hem de hacimsel enerji yoğunluğunu artırmayı hedefliyor. BYD'nin kurucusu Wang Chuanfu, ikinci nesil Blade bataryanın Ağustos 2024'te tanıtılacağını resmen doğruladı, ancak bu devrim niteliğindeki bataryanın ne zaman bir otomobil ile piyasaya sürüleceği henüz belirsiz.

yeni-proje-1.jpg

HEM KENDİSİ HEM DE YAKITI UCUZ

BYD'nin bu yeniliği, elektrikli araçlara olan ilgiyi daha da artıracak ve sürdürülebilir ulaşımın geleceğine önemli katkılarda bulunacak gibi görünüyor. Elektrikli araçlar teşviklerle birlikte içten yanmalı versiyonlara göre oldukça ucuz ve yakıtı da yaklaşık 4'te 1 fiyatına düşüyor. Bu teknolojik devrimle birlikte artan menzille birlikte artık elektrikli otomobil satışlarının önünde hiçbir engel kalmamış gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN