Ticaret Bakanı Bolat'tan ekonomide dayanıklılık mesajı: Depremlere rağmen...

Ticaret Bakanı Bolat'tan ekonomide dayanıklılık mesajı: Depremlere rağmen...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da İş Dünyası İstişare Toplantısı'nda konuştu. Bakan Bolat meydana gelen depremlerin ekonomiyi derinden etkilemediğine vurgu yaptı. Bolat, "Depremlere rağmen ekonomik büyüme, istihdam artışı ve ihracat performansımız gibi göstergeler ekonomimizin dayanıklılığını açıkça ortaya kondu. Son 15 yılda olumsuz gelişmeler yaşandı" ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle Haliç Kongre Merkezinde bir araya geldi. 2022 yılında yapılan toplantıda yapılan 'indirim kampanyalarının' değerlendirildiği ve devamının istendiği toplantıya otomotiv ve gayrimenkul başta olmak üzere gıda, giyim, mobilya, elektronik eşya firmaları ve lokanta ve otel gibi hizmet sektörlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda aynı zamanda fahiş fiyat artışı ve stokçuluk konularında Ticaret Bakanlığı'nın faaliyetleri hakkında bilgiler de verildi.

'SON 15 YILDA OLUMSUZ GELİŞMELER YAŞANDI'

Dünyada son 15 yılda birçok olumsuz gelişme yaşandığını belirten Bolat, “Küresel iklim değişikliği ve kuraklık krizi, gıda arzındaki sorunlar, Rusya - Ukrayna savaşı ile beraber çok yüksek artan enerji ve gıda fiyatları ve salgın sürecinde yaşanan tedarik ile lojistik sorunları, günümüz dünyasında risklerin ve belirsizliklerin artmasına neden olmuştur.

'ENFLASYONLA MÜCADELE TEMEL ÖNCELİK'

Bu süreçte, dünya genelinde ortaya çıkan yüksek enflasyon sorunu, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünyada enflasyonla mücadeleyi temel öncelik haline getirmiştir” diye konuştu.

Bakan Bolat, piyasa bozucu ve tüketicilere zarar veren faaliyetlere yönelik 2023 yılında uygulanan idari para cezası tutarının 710 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN