Togg'a okkalı zam! Sipariş bekleyenlere kötü haber! Tek seferde öyle bir zam geldi ki...

Togg'a okkalı zam! Sipariş bekleyenlere kötü haber! Tek seferde öyle bir zam geldi ki...

Yerli ve Milli otomobil TOGG T10X fiyatlarına yeni zamlar geldi. Paylaşılan zamlı fiyatları gören neye uğradığını şaşırdı. TOGG siparişi bekleyen müşteriler ise zam karşısında yıkıldı. Tek seferde yüzde 20'den fazla zam yapıldığı paylaşıldı. Peki, TOGG güncel fiyatı ne kadar oldu? İşte tüm detaylar....

TOGG ilk olarak 935 bin TL gibi cüzi bir rakama satılırken, yıl içerisinde birçok kez zam aldı. Bugün itibariyle paylaşılan fiyat listesine göre, yüzde 20'den daha fazla zam aldığı öğrenildi. Yerli ve Milli otomobil TOGG'un yeni satış fiyatı sipariş bekleyenlere tokat gibi çarptı. İşte güncel fiyat listesi...

TOGG FİYATLARINA OKKALI ZAM

TOGG siparişi bekleyenlere kötü haber geldi. Yerli ve Milli otomobil TOGG'a yüzde 20'den fazla zam geldiği öğrenildi. Fiyat listesi bugün itibariyle güncellenirken, ÖTV matrahı merak konusu oldu. Kısa bir süre önce elektrikli otomobillerde düzenlenen yüzde 10 ÖTV matrahının ardından yeni listeye göre matrah sınırına ulaştığı görülüyor.

Tek seferde yüzde 20'nin üzerinde gerçekleşen zam, TOGG'un uzun menzil versiyonu olan en dolu paketinde 1,9 milyon TL'yi aştığı dikkat çekti. 2024 yılında yeni bir zam gelmesi halinde ÖTV matrahının yeniden güncellenmesi söz konusu.

36220-aw324423-04-scaled.jpg

SİPARİŞLER İPTAL EDİLİYOR

Son olarak 5 Temmuz 2023 tarihinde zamlanan TOGG T10X, o günkü döviz kuruna göre yaklaşık 60 bin dolar fiyata sahip olan uzun menzil, bugün yapılan son zammın ardından 63 bin dolara yükseldi.

Dolubatarya tarafından paylaşılanlara göre; yerli otomobil fiyatındaki ani artışın ardından talihliler tarafından siparişler tek tek iptal ediliyor. Sosyal medya üzerinden paylaşılan görsellere göre, siparişi iptal eden müşteriler zamdan etkilendi. Zamlı ödeme yapan fakat aracı tescil edilmeyenlerin de iptal edildiğine dair iddialar paylaşılıyor.

togg-uc-sekilde-satisa-sunulacak-nft-acik-15599022-8798-amp.jpg

İTHALAT KARARININ ARDINDAN ZAM GELDİ

Resmi Gazete'de alınan elektrikli otomobil ithalat kararının ardından TOGG fiyatlarına zam gelmesi tüketicileri düşündürdü. Ülkemizde ithalat yapmak isteyen Çinli elektrikli otomobil firmalarının 7 bölgesinde TSE standartlarına uygun en az 20 yetkili servis açılma şartı getirildi.

İthalatçı tarafından kurulacak bu servise ek olarak, en az 40 personelin hizmet vereceği ve Türkçe hizmet uygulayacağı çağrı merkezi kurma zorunluluğu paylaşıldı. Kararın ardından TOGG fiyatlarına zam gelmesi dikkat çekti.

İŞTE GÜNCEL TOGG T10X FİYATLARI

2-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN