Türk-İş asgari ücret için rest çekti: 'Rakam içimize sinmezse masadan kalkarız'

Türk-İş asgari ücret için rest çekti: 'Rakam içimize sinmezse masadan kalkarız'

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. İçlerine sinen bir rakam olmazsa masadan kalkacaklarını vurgulayan Kavlak, "Hepimizin canını yakan, canından bezdiren, vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceğiz. 'Bu adaletsizliği giderin' diyeceğiz. Yeter artık canımıza tak etti diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk Metal Bursa 1 No'lu Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu'nda asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bir sonraki toplantısının 20 Aralık'ta gerçekleştirileceğini hatırlatan Kavlak, asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Asgari ücretlilerin hayat pahalılığı karşısında ayakta kalmaya çalıştığını kaydeden Kavlak, "Aslında, asgari ücretin kaç lira olacağının dışında tartışılması gereken başka şeyler var. Örneğin, Avrupa'da asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 3-5 seviyesindeyken, en yüksek olan Romanya'da bile yüzde 15 civarındayken, ülkemizde, Merkez Bankasının verilerine göre neden yüzde 50 seviyesinde, bunu tartışmamız gerek" ifadelerini kullandı.

'BU ADALETSİZLİĞİ GİDERİN' DİYECEĞİZ'

İçlerine sinen bir rakam olursa kararı imzalayacaklarını, olmazsa masadan kalkacaklarını dile getiren Kavlak, "Biz o masada başka bir sorun için de mücadele edeceğiz. O masada bu kez, hepimizin canını yakan, canından bezdiren, vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceğiz. 'Bu adaletsizliği giderin' diyeceğiz. 'Yeter artık canımıza tak etti' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

'VERGİ ORANLARINDA EMEKÇİLER LEHİNE DÜZENLEMELER İSTİYORUZ'

Ücretli çalışanların yılın başında aldığı net ücretin, vergi kesintileri nedeniyle ilerleyen aylarda giderek azaldığını kaydeden Kavlak, "Vergi oranları ile gelir vergisi tarifesinde emekçiler lehine düzenlemeler istiyoruz. İşte, o masada bunların mücadelesini vereceğiz ama o masada yalnız olmayacağız. O masada sizler de bizimle olacaksınız, güç vereceksiniz." diye konuştu.

Enflasyonun özellikle sabit gelirlileri olumsuz etkilediğini belirten Kavlak, gelecek yıl yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine işaret ederek , "2023 geliyor, o masa geliyor. Yine mücadele edeceğiz, direnişler, eylemler, mitingler yapacağız. Yine kazanacağız. Yeter ki siz bizim arkamızda durun. Yeter ki destek verin." değerlendirmesinde bulundu.

Genel kurulda yapılan seçime tek aday olarak katılan Mehmet Burhan, Türk Metal Sendikası Bursa 1 No'lu Şube Başkanı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN