Türk Lirası'nın acı fotoğrafı! Edirne'de tabelalar artık Yunanca ve Bulgarca

Türk Lirası'nın yabancı paralar karşısında değer kaybetmesiyle Türkiye'nin dört bir yanına yabancı akını başladı. Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşlarının alışveriş ve konut almak için geldiği Edirne’de bazı işyerleri, yol kenarına Yunanca ve Bulgarca tabelalar yerleştirmeye başladı. Yemek fişleri ise Leva, euro ve dolar üzerinden kesiliyor.

Merkez Bankası'nın (TCMB) peş peşe aldığı faiz indirme kararından sonra Türk Lirası, dolar başta olmak üzere diğer para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Bunu fırsat bilen yabancılar ise alışveriş için Türkiye'ye akın etmeye başladı. Edirne'de Bulgar ve Yunanlıların alışveriş görüntüleri tartışmaya neden olurken, şimdi de şehirde işyerleri tabelaları Bulgar ve Yunancaya çevirdi. Yemek fişlerinin ise Leva, euro ve dolar üzerinden kesildiği belirtildi.

YABANCILAR TÜRKİYE'YE AKIN ETMEYE BAŞLADI

Türk lirasındaki rekor değer kaybı, komşu ülkelere yaradı. Bulgar Levası ve euronun Türk lirası karşısında değer kazanmasıyla Trakya bölgesine Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları, Doğuda Iğdır'a Azerbaycanlılar, Kuzeyde ise Artvin'e Gürcüler alışveriş için akın etmeye başlamıştı. Görüntüler sosyal medyadan paylaşılmıştı.

kapak-165548.jpg

KONUT ALMAK İÇİN SIRAYA GİRMİŞLERDİ

Türk lirasındaki her değer kaybı sonrası Edirne'ye giyim ve yiyecek alışverişine gelen Bulgarlar, Türk lirasının tarihi değer kayıplarının ardından bu kez konut almak için gelmeye başladı. Yunanistan'da yaşayan Türklerin de Edirne'den çok sayıda konut aldığı belirtildi.

TABELALAR BULGARCA VE YUNANCAYA DÖNDÜ

Tüm bunlar yaşanırken, bölgede bulunan bazı işyerleri ise tabelalarını Bulgarca ve Yunancaya çevirdi. Tabelaların görüntülerini paylaşan vatandaşlar, mesinin ardından bazı işyerlerine Bulgarca ve Yunanca tabelalar konulduğunu söyledi.

fhciugpwyaazxzk.png

TÜRK LİRASI DEĞER KAYBETMETE DEVAM EDİYOR

1 Azerbaycan Manatı,10,30 Türk Lirası, 1 Gürcistan Larisi 5,68 Türk Lirası, 1 Bulgar Levası ise 10,08 Türk Lirası'na tekabül ediyor. Savaşın 10 yıldır devam ettiği Suriye Lirası ise Türk Lirası karşısında yüzde 40 değer kazandı. Tüm bunlar yaşanırken, Türk Lirası, Mısır Lirası karşısında yüzde 20 değer kaybıyla tarihi düşüşü yaşadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN